Știați că 90% din îmbătrânirea pielii este cauzată de fotoîmbătrânire? Expunerea la soare pe termen lung, fără protecție, poate determina îmbătrânirea prematură și poate aduce daune ireparabile pielii.
Efectele nocive ale soarelui implică pigmentare excesivă, scăderea elasticității pielii și degradarea texturii acesteia. În unele cazuri putem vorbi chiar de apariția cancerului de piele. Toate aceste efecte nocive pot fi prevenite, dacă avem grijă cu rigurozitate de pielea noastră
CE ÎNSEAMNĂ, DE FAPT, SPF
Te-ai întrebat vreodată ce semnificație are nivelul factorului de protective solară? Acesta reprezintă capacitatea de a întârzia impactul nociv al razelor ultraviolete asupra pielii.
În general, produsele cu SPF 15 oferă o protecție de 93% în fata radiațiilor UVB. Protecția solara 30 blochează radiațiile UVB în proporție de 97%, iar protecția 50 protejează pielea în proporție de până la 99%. Valoarea factorului de protecție solară măsoară, de asemenea, și perioada pentru care pielea este protejată. Prin urmare, daca pielea ar fi arsa după 10 minute de expunere la radiații, atunci când folosim un produs cu factor de protecție solară 15, pielea vă fi arsa după o perioadă de 15 ori mai lungă, adică după aproximativ 150 de minute. Bineînțeles, estimarea aceasta este aproximativă
Cu cât nivelul de SPF este mai ridicat, cu atât ești mai protejată pentru o durată mai lungă de timp. Așadar, SPF 20 protejează pielea timp de 200 minute (20 X 10), în timp ce SPF 50 te protejează timp de 500 de minute. Așa cum ți-ai dat seama deja, o singură aplicare nu te protejează, indiferent de numărul de ore pe care îl petreci în soare. Reaplicarea este recomandată la fiecare 2-3 ore.
Este important de reținut că SPF se refera numai la protecția împotrivă UVB, nu și a razelor UVA. Prin urmare, cumpără numai produse pe care este specificat ‘broad-spectrum’ (protecție cu spectru larg) și care protejează împotriva razelor UVA și UVB
Nu uita că soarele nu iartă și fie că este ploaie sau soare, vreme calda sau rece, trebuie să purtam zilnic protecție solară, deoarece razele UV care cauzează cancer de piele și îmbătrânirea prematură sunt prezente indiferent de temeparatură.
CREMA IDEALĂ? ALEGE-O ÎN FUNCŢIE DE TEN!
La fel că în cazul produselor de îngrijire pe care le folosim pe ten, crema cu factor de protecție solară se alege în funcție de tipul pielii. Dacă ai tenul gras, încearcă să foloseșți o cremă de protecție solară care nu conține ulei, cu o textură lichidă, lejeră, care opțional poate avea efect matifiant.
Pentru pielea uscată și deshidratată, îți sugerez să apelezi la o formulă mai hidratantă, care să îți asigure atât protecția necesară, cât și o piele mătăsoasă și fină Nu uităm nici de pielea sensibilă, căreia îi poți asigura protecția necesară cu ajutorul unei creme care nu conține ingrediente iritante.
Texturile invizibile, eficiente și waterproof nu sunt râvnite doar în lumea machiajului, ci sunt exact elementele de care avem nevoie atunci când vine vorba de protecție solară. Nu poți să stai prea departe de apă? Atunci alege un produs waterproof cu o textură fluidă, ultrarezistentă și invizibilă. Ia în calcul faptul că riscul de melanom se dublează daca ai avut mai mult cinci arsuri solare de-a lungul vieții! Prin urmare, evita-le cu orice preț
Și, să nu uităm, cel mai bun fard este grija pentru noi înșine!