Daca în articolele precedente v-am povestit despre exfoliere, astăzi discutăm despre ce înseamnă un peeling chimic, cum și unde se realizează, ce beneficii are (pentru că sunt nenumărate), când este recomandat, dar și cate tipuri de peeling chimic există.
Ce este peelingul chimic
În primul rand trebuie să avem în vedere faptul că peelingul chimic este o procedură medicală, așadar, pentru a obține rezultatele dorite în condiții siguranță deplină, el trebuie efectuat de medicul dermatolog.
Peelingul chimic reprezintă una din tehnicile non-chirurgicale prin care pot fi tratate într-un timp relativ scurt cele mai întâlnite imperfecţiuni ale tenului precum hiperpigmentare (că urmare a expunerii la soare), semnele lăsate în urmă de acnee şi ridurile fine. Desi presupune un timp de recuperare despre care vom vorbi puțin mai tărziu, procedura este extreme de apreciată deoarece asigură uniformizarea aspectului pielii şi îmbunătăţirea texturii cutanate printr-o exfoliere la adâncime controlată a epidermului.
Cum se desfășoară procedura
Peelingului chimic se realizează prin aplicarea unor substanțe chimice la nivelul zonei afectate în funcție de problemele pe care le prezintă fiecare pacient. Acestea pot fi legate de riduri fine, cicatrici post-acnee, piele deshidratată sau hiperpigmentare, iar combinațiile substanțele folosite sunt menite să asigure eficienţa tratamentului deoarece, acesta poate fi adaptat la diferite probleme ale pielii.
Efectele unui astfel de peeling au că rezultat exfolierea, îndepărtarea celulelor moarte și stimularea procesului natural de regenerare al pielii. În funcție de adâncimea la care acționăm, putem vorbi despre următoarele tipuri de peeling frecvent realizate pacienților de-a lungul anilor:
Peeling superficial
- varianta de tratament indicată persoanelor cu tenul sensibil. Acesta oferă rezultate semnificative în ameliorarea luminozității și a texturii tenului, în estomparea ridurilor fine și corectarea petelor pigmentare.
Peeling mediu
- varianta de tratament recomandată în tratarea semnelor cu un grad mai ridicat de profunzime, sub formă de pete hiperpigmentare dar și cicatrici post-acnee. Acesta se efectuează prin exfolierea semnificativă a pielii și poate necesită o perioadă de recuperare (5-7 zile).
Indiferent de tipul de peeling ales, aspectul pielii vă continua să se îmbunătăţească săptămânal timp de o lună
Beneficiile peelingului chimic
Este important să știm de ce ne dorim să apelăm la un peeling chimic, dar și să cunoaștem efectele pe care acesta le are la nivelul pielii, printre care se numără: un ten mai fin, un aspect uniform şi un ton regulat, pielea având un aspect general mai proaspăt şi mai tânăr.
Fiind o procedură care acționează în profunzimea pielii, chimic este importantă respectarea recomandărilor specialistului dermatolog şi evitarea machiajul care încarcă tenului (o variantă ideală ar fi folosirea unei pulbere minerale care nu încărca porii) şi a ingredientelor care pot irita pielea,
De asemenea, este necesară și recomand purtarea de protecţie solară în fiecare zi. Ideale sunt produsele cu spectru larg, ceea ce înseamnă că protejează împotriva razelor solare UVA şi UVB, cu un SPF de minim 30
Și nu uitați, cel mai bun fard este grija pentru noi înșine!