Acasa Aparitii Presa Epilarea definitivă este pentru bărbații care se respectă!

Epilarea definitivă este pentru bărbații care se respectă!

de Amalia

Se spune că părul des este apanajul masculinității. Și totuși, când vorbim despre pilozitate corporală în exces, aspectul estetic are mult de suferit chiar și în cazul bărbaților. Pentru că ceea ce e prea mult strică, bărbații moderni recurg în prezent la epilarea definitivă cu laser pentru anumite zone corporale – gât, ceafă, axilă, abdomen, umeri, spate şi, în unele cazuri, chiar de pe picioare.

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie București, ne spune care sunt cele mai eficiente metode de îndepărtare a pilozității nedorite.

“Dincolo de scopul cosmetic, descoperim o serie de motive medicale pentru care bărbații vor să renunțe la părul de pe anumite zone ale corpului: înlăturarea unei afecțiuni medicale (foliculită, pseudofoliculita) sau în interes de serviciu, părul fiind un impediment la cei cu anumite profesii – cicliști, înotători, culturiști etc.”, explică medicul.

De ce epilare laser?

Epilarea laser reprezintă cea mai eficientă și mai sigură metodă existentă la momentul actual, fiind destinată atât femeilor, cât și bărbaților ce își doresc îndepărtarea pilozității excesive.

Epilarea laser este o necesitate pentru persoanele cu pilozitate excesivă în special pe zone cum ar fi pieptul, gatul, abdomenul sau spatele, mai ales atunci când pacientul se confruntă cu foliculită – o afecțiune comună ce se manifestă prin mici puncte roșii inestetice și uneori dureroase, centrate pe firul de păr, cauzată de obicei de bacterii (frecvent stafilococ), sau cu fire de păr crescute pe sub piele – pseudofoliculita (aproape orice metodă de epilare mecanică duce la apariția acestora).”, susține dr. Amalia Anghel.

Cel mai sigur și cel mai eficient tratament de îndepărtare a pilozității disponibil la ora actuală pe piața mondială este cel oferit de sistemele de epilare Soprano, care folosesc tehnologia exclusivă 3D, combinând cele mai eficiente 3 lungimi de undă (Alex 755nm, SPEED 810nm, YAG 1064nm) într-un singur aplicator care țintește simultan diferite structuri anatomice ale folicului pilos. În plus, laserele Soprano – Platinum si Titanium – permit tratarea zonelor “in motion”, energia fiind astfel livrată în mișcare, încălzind doar structurile targetate fără a afecta țesutul înconjurător și fără durere.

Sistemul ICE Cooling integrat asigură un confort crescut în timpul procedurii și oferă pacienților o experiență plăcută, nedureroasă.

Dr. Amalia Anghel: “Grație noilor tehnologii, putem vorbi astăzi despre epilare definitivă fără durere și fară riscuri. Avem pacienți, chiar și în rândul bărbaților care, știm, sunt foarte sensibili la durere, care ne spun că vin cu plăcere la ședințele de epilare, timpul petrecut în cabinet fiind pentru ei prilej de relaxare, chiar și pentru un pui de somn”. În plus, la Skinmed Clinic am gândit o ofertă specială la epilarea definitivă pentru domnii care vor să uite de stresul rasului cu lama și anume la două zone achiziționate vor primi 50% discount la cea de-a treia zonă aleasă”.

O piele fină este un „must have” al sportivilor precum bicicliştii, înotătorii sau culturiştii.

Printre bărbaţii care se bucură deja de beneficiile acestui tratament în cadrul Skinmed Clinic, se numără sportivi precum Alex Stoica, fost vicecampion la caiac kanoe şi Cristian Dumitrache, cel mai popular exatlonist.

Cristian Dumitrache, Exatlon Romania:

Vă povestesc astăzi puțin din experiența mea de la clinica Skinmed, tocmai pentru că sunt impresionat, iar ceea ce mă încantă doresc să împărtăsesc cu ceilalți. Ei bine, totul a început în momentul în care m-am decis să apelez la procedura de epilare definitivă pentru membrele superioare plus axilă (pentru sportivi chiar e necesar şi înțelegeti şi voi de ce). Pentru asta aveam nevoie de o procedură specială, unde să-mi fac epilarea. După o serie de căutări pe internet, am aflat de cei de la Skinmed, cum că au aparatură de ultimă generație. Așa că i-am contactat şi am mers la ei pentru un mic consult. Acolo am stabilit data la care voi începe această procedură şi mi-au explicat cum se va desfășura procesul (toate detaliile de care aveam eu nevoie). Ceea ce vreau să subliniez şi este foarte important este că, înainte de a merge la clinică, cu o seară înainte, trebuie să curațați zona unde doriți să urmați procedura, dar cu lama, nu cu ceară!
Contează foarte, foarte mult asta. Ei bine, odată ajuns acolo, doamna doctor m-a verificat dacă mai aveam fire de păr în zona respectivă, pentru a le îndepărta, după care mai verifică dacă există alunițe, pentru a le acoperi cu un creion special de culoare alba si pentru a le proteja. Apoi se aplică un gel care se simte rece la început, dar după ce aparatul începe să își facă treaba, se va simți doar o căldură minoră. Cred ca toți avem temeri la început – dacă ne doare, dacă ne ustură sau orice altceva… ei bine, nu doare absolut deloc, se simte doar o căldură minoră în zona unde se aplică acel cap al aparatului.
Există și zone unde rădăcina părului este mai groasă (zona degetelor), iar acolo se vor simți mici înțepături, dar sunt suportabile. Cât despre rezultate, sunt foarte bucuros pentru că au început să apară încă după prima ședință, eu fiind în prezent la cea de-a treia ședință de epilare definitivă pe membrele superioare, iar la axila abia ce am terminat-o pe prima. Părul a început să crească din ce în ce mai greu, se poate observa chestia asta între ședințe (timp de o lună de zile). De abia aștept să ajung la ultima ședință, mai exact cea cu numărul 6, pentru că este un aparat de ultimă generație și nu mai sunt necesare 12 ședințe, așa cum erau cu câțiva ani în urmă, la orice alt device. Mă bucur tare mult că am aflat de Soprano Titanium!

Mai multe detalii pe: https://www.skinmed.ro/servicii/epilarea-definitiva-laser/

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu