Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Epilarea laser: nu există risc de declanşare a cancerului

Epilarea laser: nu există risc de declanşare a cancerului

de Amalia

Pentru că internetul abundă în informaţii de tot felul, unele corecte, altele aiureli de-a dreptul, dar mai ales pentru că doresc ca prietenii mei, pacienţii mei şi cititorii mei să beneficieze de informaţie corectă şi de calitate, voi face tot posibilul să vă ajut să „înotaţi” prin oceanul de informaţii, furnizandu-vă doar informaţii verificate, girate de către specialişti, informaţie sigură, care să nu lase loc de interpretări. Astăzi m-am gandit să vă demontez îngrijorările legate de efectele secundare nedorite ale epilării definitive şi să vă vorbesc despre cele mai sigure şi eficiente aparate de epilare definitivă din lume.

Sistemele Soprano Platinum si Titanium reprezintă cele mai actuale şi sigure tehnologii de epilare laser disponibile pe piaţa internaţională. Ambele se găsesc şi pe plan autohton, în cadrul clinicii Skinmed. Produse de către Alma Laser, lider mondial în domeniu, aparatele beneficiază de cele mai moderne tehnologii încorporate într-un singur aparat ce permite o epilare de lungă durată, eficientă, nedureroasă şi fără riscuri.

Ce este important de reţinut este că Alma Laser a schimbat modul tradiţional de acţionare al laserelor, prin introducerea sistemului SHR: spre deosebire de sistemele iniţiale, care transmiteau energia la nivelul pielii într-o singură undă puternică, fiind dureroase şi cu risc crescut de arsură, sistemul SHR permite tratarea zonelor “in motion”. Astfel, energia este livrată în mişcare, încălzeşte doar structurile targetate, fără a afecta ţesutul înconjurător.

Nu întâmplător Soprano este cel mai sigur şi eficient sistem disponibil la ora actuală – pentru toate fototipurile cutanate. Acesta combină cele mai eficiente 3 lungimi de undă (Alex 755nm, SPEED 810nm, YAG 1064nm) într-un singur aplicator, care ţinteşte simultan diferite structuri anatomice ale folicului pilos.

Tratamente profesionale făcute de profesionişti

Alegeţi epilarea definitivă în cadrul unei clinici de specialitate, cum este Skinmed. Personalul medical specializat va aplica tratamentul epilării definitive după o evaluare a stării de sănătate, a istoricului medical şi a medicaţiei de fond utilizate (spre exemplu – medicamente fotosensibilizante). Contraindicaţiile tratamentului laser sunt sarcina şi alaptarea , infecţiile active la nivelul pielii, neoplaziile active. De asemenea, aluniţele trebuie protejate în timpul epilării, prin acoperire, pentru a evita traumatizarea lor. Efecte nedorite pot apărea doar în cazul nerespectării indicaţiilor pre şi post procedură.

Care sunt contracindicatiile?

Sunt contraindicate expunerea excesivă la soare, sau folosirea de substanţe fotosensibilizante. Riscurile sunt de apariţie a hiperpigmentarilor sau hipopigmentărilor temporare ale pielii. De asemenea, în cazul pielii foarte sensibile, aceasta se poate înroşi puţin şi poate apărea o uşoară senzaţie de disconfort preţ de câteva ore după tratament.

IMPORNTANT

Credinţa că epilarea laser creşte riscul unei neoplazii este un mit. Tehnologiile laser au evoluat constant în cei peste 20 de ani de existenţă. Astfel, sistemele Soprano livrează energia în mişcare, direct la nivelul structurilor anatomice ţintite (structuri ale foliculului pilos), doar la suprafaţa pielii, nu afectează ţesutul înconjurător. Astfel, alegerea epilării definitive cu Soprano Platinum si Titanium este lipsită de riscuri pe termen lung, nedureroasă şi extrem de eficace.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu