Acasa Dermatologie si Estetica Medicala 5 lucruri pe care tenul tău ar vrea să le faci zilnic

5 lucruri pe care tenul tău ar vrea să le faci zilnic

de blogamalia

Deja nu mai este un secret faptul că pielea noastră suferă schimbări zi de zi. De la poluare până la stres, putem enumera zeci de factori care ne afectează și ne îmbătrânesc vizibil tenul pe zi ce trece. Știm că în prezent există soluții pentru orice, precum redarea volumelor folosind acid hialuronic, injectarea de toxină botulinică pentru a trata ridurile și multe alte trucuri care ne pot șterge anii de pe chip, însă când vine vorba de sănătatea pielii tale, există câteva reguli de urmat.

Dacă tenul tău ar putea să-ți vorbească, oare ce ți-ar spune? Printre altele, cu siguranță ar vrea să faci aceste 5 lucruri zilnic:

1. Nu te culca niciodată machiată

Oricât de mult își face oboseală simțită prezența, demachiază-te întotdeauna înainte de culcare. Tenul tău are nevoie de libertatea de a respira, măcar pentru câteva ore, așa că ține întotdeauna lângă pat demachiantul tău preferat împreună cu dischetele. În acest fel nu vei uită de demachiere și nici nu vei putea apela la mici scuze pentru a sări peste pasul acesta. Să mai menționăm faptul că ar trebui să ne demachiem în fiecare dimineață și seară, indiferent dacă am aplicat sau nu machiaj?!

2. Folosește o cremă hidratantă potrivită tenului tău

Fie că ai tenul mixt, gras, normal, uscat sau sensibil, există o crema potrivită pentru fiecare tip de piele. Trebuie doar să descoperi nevoile tenului tău, iar dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește alegerea produselor, medicul dermatolog este întotdeauna cel mai în măsură să te îndrume spre cele mai bune alegeri.

3. Nu folosi zilnic produse cosmetice waterproof

De cele mai multe ori suntem tentate să apelăm la produsele profesionale waterproof din dorința de a scăpa de grijă retusului. Produsele profesionale waterproof sunt excelente în cazul în care urmează să participi la un eveniment, iar machiajul trebuie să reziste. Însă, acestea nu sunt tocmai indicate pentru machiajul de zi cu zi, deoarece au tendința de a bloca porii, fapt care poate provoca erupții și favorizează formarea punctelor negre. Nu uita că o piele sănătoasă este frumoasă și fără machiaj. În schimb, atunci când este necesar încearcă să apelezi la fonduri de ten sau crème colorante cu texture lejere și formule testate dermatologic.

4. Folosește o cremă pentru conturul ochilor

Zona din jurul ochilor este mult mai subțire și mult mai sensibilă, așa că are nevoie de extra-îngrijire. Folosește întotdeauna o cremă menită să fie utilizată în această zonă și vei vedea cum pielea capătă un aspect luminos.

5. Ajută-ți tenul să se regenereze pe timpul nopții

Ingredientele active din cremele de seară acționează mai mult timp pe ten noaptea, în timp ce dormi, așa că nu sări peste acest pas. Ajută-ți pielea să absoarbă toate ingredientele de care are nevoie folosind un produs potrivit tipului tău de ten și nevoilor acestuia.

Și nu uita, cel mai bun fard este grija față de noi înșine!

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu