Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Botox sau acid hialuronic? Cum alegem și care este diferența între ele

Botox sau acid hialuronic? Cum alegem și care este diferența între ele

de blogamalia

Experiența în domeniul dermatologic m-a învățat că frumusețea pornește din interior și se reflectă la exterior, însă, uneori,  avem nevoie și de mici “ajutoare” care ne sporesc încrederea în sine și ne fac să ne simțim bine în pielea noastră. Fie că ne dorim un ten lipsit de riduri sau buze mai pline, injecțiile cu acid hialuronic și botox nu mai reprezintă un subiect tabu în zilele noastre și din ce în ce mai multe femei apelează la ele pentru a corecta sau a îmbunătăți anumite aspect.

Deși pare un subiect destul de ușor de abordat, când vine vorba despre acid hialuronic și toxină botulinică rămân mereu lucruri de spus. De exemplu, cum știm să facem diferența între cele două și să alegem ceea ce ni se potrivește?

De cele mai multe ori se produce o confuzie între acid hialuronic și toxină botulinică pentru că ambele produse se folosesc în tratamentele dermato-estetice cu scopul de a trata ridurile și de a îmbunătăți  aspectul fizic, însă ele sunt concepute în scopuri total diferite. Acestea se diferențiază prin compoziție, mod de acțiune, zona injectată timp de acțiune dar și remanența rezultatelor.

Acid hialuronic vs toxina botulinică

Acidul hialuronic este o substanță de umplere, unn glicozaminoglican ce se întâlnește în mod natural în organismul nostru și se folosește pentru refacerea volumelor fetei. De ce avem nevoie de el? O dată cu înaintarea în vârstă, concentrația de acid hialuronic și numărul firelor de colagen scade, motiv pentru care pielea este expusă mai ușor factorilor agresivi de mediu și își pierde tonusul și elasticitatea. Așadar, acidul hialuronic este ideal pentru augumentarea buzelor, umplerea cearcănelor, evidențierea pomeților, umplerea șanțurilor nazolabiale ( liniile marionetelor) sau sculptarea trăsăturilor.

În schimb, toxina botulinică împiedică transmiterea implusului nervos care ar asigura contracția musculară și se injectează în treimea superioară a feței, ameliorând ridurile de pe frunte (riduri “de mirare” pe care le observăm când ridicăm sprâncenele), dintre sprâncene (“de încruntare”) sau din zona ochilor (“laba găștii”, riduri vizibile în cotul lateral al ochilor). Practic, cu ajutorul toxinei botulinice relaxăm mușchii faciali și astfel ridurile în timpul mișcărilor de mimică se șterg.

Acid hialuronic vs toxina botulinica: timp de acțiune

Rezultatele spectaculoase precum mărirea buzelor sau augumentarea pomeților sunt caracteristice injectării cu acid hialuronic grație efectelor sale imediat vizibile cu ochiul liber.

Acest lucru nu este valabil și în cazul toxinei botulinice care necesită aproximativ 5-10 zile în vederea instalării efectului. Practic, mușchii au nevoie de timp pentru a asimila toxina și a-și bloca activitatea parțial sau complet.

Acid hialuronic vs toxina botulinică: remanența rezultatelor

Atât acidul hiraluronic cât și toxina botulinica au efect temporar, adică pielea noaastra revine la formă inițial dacă renunțăm la aceste procedure. Remanentă rezultatelor variază în cazul fiecărei substanțe. Dacă efectul toxinei botulinice persistă între 4-6 luni, acidul hialuronic se menține pe o perioada mai lungă, până la 9 luni, în funcție de vascozitatea produsului folosit și de particularitățile fiecărui pacient.

Folosite împreună, acidul hialuronic și toxina botulinică asigură rezultate spectaculoase, deoarece reușim astfel să țintim toate aspectele care ne pot îngrijora.

Alegerea produsului injectat se poate face numai după o discuție cu medicul dermatology, fie că optăm pentru toxina botulinică sau acid hialuronic. O bună înțelegere a modului lor de acțiune este întotdeauna primul pas spre rezultatul dorit și va evita confuzia între ele

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu