Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Cearcanele, semnatura realității moderne!

Cearcanele, semnatura realității moderne!

de Amalia

În prezent, realitatea ne demonstrează că cearcanele au devenit semnătura recognoscibilă a persoanei moderne, puternice, pentru care stresul și oboseala fac parte din rutina zilnică. Ritmul accelerat în care trăim, alimentația necorespunzătoare, stresul, oboseala, grijile cotidiene și nopțile nedormite sunt catalizatorii schimbării noastre fizice. Precum într-un lanț al cauzelor și efectelor, nimic din ceea ce trăim nu trece fără a modifica felul în care arătăm.

Zona de pleoapă inferioară este extrem de complexă, cu o mare variabilitate de aspecte, adesea asociate. Putem întalni problem precum șanțul lacrimal vizibil, candidat ideal pentru volumizarea cu acid hialuronic dedicat acestei zone sau pigmentarea, culoarea brun-neagră, adesea constituțională, ce poate fi ameliorată prin terapii minim invazive precum mezoterapia sau tratamentele laser. O problemă frecvent întalnită sunt ridurile fine, cele din unghiul exterior al ochiului, corectate prin injectarea de toxină botulinică, în schimb cele de pleoapă inferioară destul de greu de șters prin tehnicile anterioare. Două alte probleme adesea întalnite sunt pungile vizibile, adesea întalnite în afecțiuni asociate sau constituționale și excesul de pleoapă superioară și/sau inferioară, ce poate fi ameliorat prin terapii laser chiar și atunci cand vorbim despre  candidatul ideal pentru blefaroplastie, chirurgia pleoapei. Insă de cele mai multe ori întalnim asociate aceste probleme și pare destul de greu de corectat cumulativ.

Tocmai de aceea, în SkinMed Clinic îmbinăm știința și tehnologia de ultimă oră în vederea ștergerii urmelor pe care, cel mai adesea, factorii de stres le schițează pe chipul nostru, adancindu-le în timp și transformandu-le într-un rival închis în propria piele. Astfel, am simțit necesitatea de a adăuga tratamentelor noastre o tehnologie laser cu care putem acționa extrem de eficient la nivelul tegumentului fin al pleoapelor superioare și inferioare: vorbim despre tehnologia ClearLift din platforma Harmony, de la Alma Lasers. Spre deosebire de alte terapii laser, principiul este al undelor de șoc, cu adaptarea distanței focale și acțiune în straturile profunde ale pielii noastre, epiderm profund și/sau derm, menținand integru stratul superficial al tegumentului. Astfel, nu avem perioadă de recuperare, pielea se poate înroși ușor, dar se remite în cateva minunte, procedura putand fi realizată în pauza de pranz. Prin aceast tratament reușim a ameliora ridurile fine, textura, calitatea pielii, refacem fermitatea și ameliorăm pigmentarea de pleoapă inferioară. Un protocol complet include 4-6 ședințe spațiate la 1 lună, costul acestora fiind de 500 lei pe ședință. Este o procedură extrem de valoroasă deoarece ne permite a acționa asupra problemelor complexe de pleoape cu rezultate remarcabile.

Cearcănele au nebănuita putere de a comunica pentru noi din spatele straturilor de fard și machiaj, pentru că le putem ascunde culoarea, nu și profunzimea. Acum cearcănele pot fi corectate prin tratamente alese în funcție de tipul și cauza lor, efectul la nivelul întregului chip fiind vizibil și impresionant. Altfel spus, cel mai bun fard este grija pentru noi înșine.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu