Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Cum gestionăm semnele reziduale ale acneei?

Cum gestionăm semnele reziduale ale acneei?

de Amalia

Terapiile laser au revoluționat tratamentul acneei, fie că vorbim despre leziunile inflamatorii din acneea activă, fie că vorbim despre cicatrice (indiferent de forma acestora).

Asociate unui tratament medicamentos adaptat, terapiile laser grăbesc procesul de vindecare și îmbunătățesc considerabil rezultatele, având un rol important în managementul acestei afecțiuni.

Terapiile laser de top, prezente în cadrul clinicii Skinmed:

  1. CLEARSKIN se adresează pacienților cu acnee comedoniană, inflamatorie și cicatrici/semne postacnee. Este eficient în reducerea hiperseboreii, a comedoanelor închise și deschise, a dimensiunii porilor și a leziunilor inflamatorii de acnee. Micro-pulsurile de energie cauzează microinjurii ale colagenului de la nivelul dermului, provocând o reacție de vindecare, cu sinteză de colagen și elastină, corectând cicatricile postacnee, petele pigmentate, pete eritematoase, pori dilatați.

2. CLEARLIFT se adresează pacienților ce prezintă cicatrici postacnee, hiperpigmentare postinflamatorie, pori dilatați. Este un laser non ablativ ce ajută la regenerarea pielii prin stimularea producției de colagen și reînnoire celulară, cu ajutorul undelor de șoc acustic, fără timp de recuperare – “lunchtime procedure”. O procedură complet nedureroasă, ce nu afectează epidermul și nu necesită anestezie, cu rezultate importante după o serie de 4-6 ședințe.

  • LASER CO2 se adresează pacienților ce prezintă cicatrici postacnee – cicatrici atrofice vechi, hiperpigmentare, cicatrici hipertrofice, pori dilatați. Se efectuează după anestezie topică sub formă de cremă. Crează microinjurii sub formă de „coloane” perpendiculare pe straturile pielii, ce au ca efect regenerarea tegumentului, cu sinteză de colagen și elastină. Necesită timp scurt de recuperare (5-7 zile) și un număr de 2-4 ședințe, în funcție de necesitățile individuale ale pacientului.

Mai multe detalii:

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu