Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Cum pot fi tratate afectiunile vasculare?

Cum pot fi tratate afectiunile vasculare?

de Amalia

Pentru ca am primit foarte multe solicitari legate de afectiunile vasculare, consider ca este momentul sa va povestesc despre solutiile pe care le avem in acest moment in clinica Skinmed.

Ce sunt afectiunile vasculare?

Sunt acele afectiuni ce se prezinta clinic prin eritem persistent, vase vizibile sau zone bine delimitate, rosii, ce rareori isi gasesc ameliorare prin metode convetionale de tratament precum medicatie orala sau produse topice.

Inca de la inceputurile utilizarii dispozitivelor laser in dermatologie, tratamentul leziunilor vasculare a ocupat un loc important, fiind unele dintre cele mai frecvente patologii ce isi gasesc rezolvarea cu ajutorul laserelor.

Cum actioneaza laserul vascular?

Laserul vascular este acel dispozitiv ce poate targeta selectiv hemoglobina (pigmentul rosu) din tesuturi, lasand neafectate zonele inconjuratoare. Unda laser penetreaza tegumentul si energia este absorbita doar in zonele tintite, zone bogate in hemoglobina.

Evolutia tehnologica in domeniul acestor dispozitive permite la momentul actual tratarea leziunilor si conditiilor atat medicale, cat si estetice, ce pana nu de mult nu isi gaseau rezolvarea. Fie ca vorbim despre rozacee, telangiectazii sau venectazii sau afectiuni precum hemangioame, port wine stain sau chiar si cicatrici in stadiu inflamator, laserul vascular este de real ajutor in managementul acestora.

Desi initial a fost conceput strict pentru tratarea problemelor cu componenta vasculara de tip rozacee sau akngioame, in timp, laserul vascular si-a dovedit eficienta si in tratamentul acneei, atat in cazul leziunilor cu componenta inflamatorie marcata, cat si in cazul cicatricilor hiperpigmentare.

De electie in tratamentul leziunilor vasculare este laserul PDL (Pulsed Dye Laser), dispozitiv ce ofera rezultate optime si are un profil de siguranta excelent. Spre deosebire de dispozitivele de tip IPL, ce produc un fascicul luminos compus din mai multe lungimi de unda, PDL-ul emite o singura lungime de unda, fiind astfel mult mai precis si eficient.

Procedura se realizeaza fara anestezie, fiind bine tolerata de catre pacienti, dureaza de la cateva minute pana la o jumatate de ora, in functie de zona si afectiunea tratata si necesita un timp scurt de recuperare. Post procedura, zona tratata poate prezenta eritem si purpura pentru o perioada scurta de timp (1-2 zile).

www.skin-med.ro

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu