Acasa Aparitii Presa Ce pățesc femeile care se machiază și poartă mască?! Specialiștii avertizează!

Ce pățesc femeile care se machiază și poartă mască?! Specialiștii avertizează!

de Amalia

Ce pățesc femeile care se machiază și poartă masca de protecție! Cum obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise rămâne în vigoare, trebuie să știți ce aveți de făcut pentru a beneficia strict de părțile pozitize ale acestui act, care tinde deja să devină reflex.

Unii dintre noi suntem obligați să purtăm masca mai bine de 8 ore pe zi, la birou, în magazine, în mijloacele de transport în comun, taxi și în orice spațiu închis. Important este să folosim corect masca, astfel încât să nu riscăm înrăutățirea afecțiunilor pielii și/sau noi afecțiuni ale acesteia.

Ce pățesc femeile care se machiază și poartă masca de protecție! ”Măștile întrețin umiditatea și pot irita  sau leza calitatea pielii”

Doctor Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, ne explică ce trebuie să știm pentru a purta măștile conform legii, dar fără repercusiuni în privința sănătății pielii noastre. Întotdeauna trebuie să ținem cont de reguli minime pentru a alege masca de protecție.  ”Măștile întrețin umiditatea și pot irita  sau leza calitatea pielii, de aceea, este foarte important să fim atenți la măștile din materiale textile, preferate îndeosebi de către adolescenții care vor să fie fashion. Acestea conțin de obicei coloranți și substanțe impregnante care pot irita și crește riscul alergiilor la nivelul feței. Ideal este să optăm pentru măștile medicale, pe care le găsim în farmacii și care, ATENȚIE nu sunt refolosibile! Chiar dacă sunt albastre, verzi sau orice altă culoare, măștile medicale au întotdeauna o față albă, cea care vine în contact cu pielea noastră”, a declarat medicul Amalia Anghel

Articol complet pe www.kfetele.ro

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu