Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Rejuvenarea laser pentru fata, gat si decolteu

Rejuvenarea laser pentru fata, gat si decolteu

de Amalia

Dermatologia estetica este unul dintre domeniile ce a avut beneficii semnificative datorita evolutiei in domeniul tehnologiei laser. Liniile fine, ridurile, cicatricile sau fotoimbatranirea pot beneficia astazi de tratamente non sau minim invazive, cu rezultate uimitoare.

Despre cele mai eficiente dispozitive laser prezente in dermatologie, care deservesc o gama larga de conditii medicale si estetice, vreau sa va povestesc acum, dispositive cu care tratam zone delicate precum fata, gatul, decolteul si mainile.

Cum apare si cu poate fi atenuata imbatranirea prematura a pielii?

Imbatranirea prematura a pielii apare ca urmare a unui cumul de factori precum expunerea la soare, stresul, anumite afectiuni ce lasa in urma semne reziduale neplacute precum acneea. Nu doar tegumentul fetei este afectat, ci si zone precum gatul, decolteul sau mainile.

Rejuvenarea laser este o solutie de real succes atunci cand vorbim de toate aceste probleme ale tenului, avand la dispozitie diferite metode de tratament, in functie de particularitatile fiecarui pacient.

Laserul ClearLift

O solutie eficienta, non invaziva si fara timp de recuperare, o reprezinta laserul ClearLift, ce combina energia laser nonablativă YAG cu tehnologia Pixel Q Switch 1064nm. Spre deosebire de marea majoritate a dispozitivelor laser ce actioneaza prin efect caloric, ClearLift functioneaza cu ajutorul undelor de soc foto-acustic, actionand direct in tesutul cutanat, acolo unde este nevoie. In functie de necesitatile tegumentului, medicul dermatolog va alege profunzimea potrivita pentru a asigura rezultate optime. Procesele de sinteza si regenerare proprii organismului vor fi astfel activate, cu producerea de colagen, fara ca epidermul, stratul superficial al pielii, sa fie afectat.

Astfel, pacientul nu are nevoie de timp de recuperare post procedura, putand sa-si reia imediat activitatile zilnice. In plus, procedura este complet nedureroasa si potrivita oricarui fototip cutanat. Permite tratarea atat a fetei, a gatului si decolteului sau a mainilor, si chiar si a zonei delicate din jurul ochilor.

Liniile fine si ridurile superficiale, petele pigmentare cauzate de fotoimbatranire sau melasma, cicatricile, porii dilatati, laxitatea tegumentului, hiperpigmentarea zonei periorbitale, toate acestea beneficiaza de pe urma tratamentului ClearLift, beneficiind de rezultate importante.

Rezultatele optime se ating in urma unei serii de 4-6 sedinte, spatiate la o luna, si se mentin timp indelungat cu ajutorul sedintelor de intretinere (1 sedinta/6 luni).

Laserul CO2

Atunci cand tegumentul sufera modificari semnificative ca urmare a procesului de imbatranire, a expunerii excesive la radiatiile ultraviolet, sau prezinta cicatrici atrofice importante, rejuvenarea cu laser CO2 fractionat este de electie.

Laserul CO2, datorita lungimii sale de unda specifice din domeniul infraroșului (10600 nm), lungime de unda absorbita de apa din tesutul cutanat si a versatilitatii sale, ofera solutii minim invazive, cu un timp de recuperare relative scurt si rezultate uimitoare.

Acesta crează microinjurii sub formă de „coloane” perpendiculare pe straturile pielii, ce au ca efect regenerarea tegumentului, cu sinteză de colagen și elastină, o regenerare corecta, cu umplerea zonelor deficitare si fara exces de pigment.

Inductia producerii de colagen are ca efecte reducerea liniilor fine si ameliorarea ridurilor adanci, imbunatatirea aspectului cicatricilor atrofice, vechi. In plus, laserul fractionat CO2 sterge petele pigmentare si alte imperfectiuni de la nivelul pielii, astfel, pielea capata un aspect mai tanar, mai ferm, mai luminos.

Procedura se realizeaza cu anestezie locala topica, sub forma de crema, pentru a asigura un confort maxim. Post procedura, tegumentul va fi eritematos, eritem ce va persista cateva zile (5-7) alaturi de scuame punctiforme, ce se vor detasa progresiv pentru a lasa la vedere o piele mai ferma, mai uniforma, vizibil intinerita.

In functie de necesitatile fiecarui pacient, de zona tratata si de imperfectiunile ce se doresc a fi inlaturate, sunt necesare intre 2 si 4 sedinte la distanta de o luna.

www.skin-med.ro

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu