Acasa Business Time is money! Or Money is time!

Time is money! Or Money is time!

de Amalia

Depinde de ce parte privești… ambele  sunt corecte. Mulți ani timpul a însemnat bani pentru  mine, bani să pot construi…  să  pot evolua. O perioadă și pentru consum, am  avut nevoie și de experiența consumatoristă pentru a evolua personal. Dar, în principal au fost dedicați evoluției profesionale, pentru a lărgi portofoliul de echipamente, pentru o locație încăpătoare și o echipă completă. Mulți ani timpul a însemnat bani pentru evoluție.

Doar că și eu, omul, am fost doar parte din această evoluție, fără a mă întoarce cat de puțin asupra mea… am crezut că pot, și pot orice… mi-am încercat limitele. Ani întregi am funcționat doar cu adrenalină și foarte multă muncă, din pasiune omul era cu mult în urmă. Cred că a fost o etapă necesară evoluției și cunoașterii. Viața a venit și cu alte lecții, unele mari și extrem de importante. Am înțeles ce înseamnă jertfa, altele mai mărunte pentru care am avut nevoie de mai mult timp și multe experiențe să le învăț. Suntem  suma experiențelor noastre trăite pe o structură proprie, mentală și emoțională, dezvoltată pe parcursul anilor, cu influențe din mica copilărie, cand se întamplă cele mai multe și mai importante achiziții, precum mersul, vorbitul, atașamentul, emoționalitatea, iubirea, etc… Și din păcate aici, o mare parte dintre noi am pierdut controlul,  cum nu reușim a întoarce timpul, tot ce putem face este să înțelegem și să putem rescrie acest fragment de viață cu mintea și sufletul deschise, bland, exprimand indulgență, bunatate și recunoștință. După ce am înțeles ceva mai multe despre mine, am început să cumpăr timp, plătind cu bani. Am ales să investesc în mine, în lucrurile care îmi fac plăcere, să petrec timp cu oamenii pe care îi iubesc și mai ales cu mine. În aceste condiții am putut constata că mă pot eficientiza, organiza mai bine și, mai mult, că tot ceea ce fac se întamplă cu entuziasm.

COMUNICAREA LA ORICE NIVEL

Avand calități de comunicare puteți comunica eficient cu orice persoană? Poate că răspunsul este DA pentru perosoanele trainuite în acest sens, cunoscători ai pshilogiei umane, dar foarte puțini pot construi o stare de confort în această acțiune, fără a resimți presiune sau dificultăți în legătură cu anumite persoane. Marea majoritate, chiar dacă suntem deschiși și avem abilități umane de comunicare, iubim oamenii, uneori resimțim presiune și depunem un efort  mult prea mare în comunicarea cu anumite persoane. Nu trebuie să convingeți pe nimeni de nimic, nu este adevărat sau fals, corect sau greșit, este doar despre deschiderea și ușurința de comunicare în relațiile interumane. Chiar dacă nu ești de acord, poți înțelege un alt punct de vedere ce ar putea să te ajute pentru a lărgi orizontul cunoașterii. Comunicăm eficient la nivel superficial și/sau putem comunica eficient cu oricine și la nivel profund? Eu nu cred, deși iubesc oamenii și sunt foarte deschisă, cred că efortul este uneori atat de mare încat nu merită trăit. Sunt  persoane închise în proriile lor păreri, sunt oameni autosuficienți, care cred doar în ceea ce fac ei, fără deschidere și fără posibilitate de inflexiuni. Haideți să comunicăm fără să așteptăm interacțiune, iar cu siguranță sunt persoane în jurul nostru cu care putem construi relații solide, de comunicare eficientă și învățături. Toată viața este o experiență, învățăm, creștem, evoluăm și mai ales cream binele în jurul nostru, așa cum îl înțelegem noi, servindu-i prin cunoaștere pe cei din jurul nostru. Poți ajuta în legătură cu nevoile celorlalți, așa cum au ei nevoie atat timp cat există o conexiune, desigur exprimarea liberă a propriilor păreri este cursivă într-o relație deschisă în care suntem dornici de a învăța și a împărtăși iubire. Cunoașteți și  învățați!

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu