Cum obligativitatea purtarii mastilor in spatiile inchise ramane in vigoare, trebuie sa stiti ce aveti de facut pentru a beneficia strict de partile pozitize ale acestui act, care tinde deja sa devina reflex. Important este sa folosim corect masca, astfel incat sa nu riscam inrautatirea afectiunilor pielii si/sau noi afectiuni ale acesteia.
Iata ce trebuie sa stiti pentru a purta masca conform legii, dar fara repercusiuni in privinta sanatatii pielii noastre:
Set de instructiuni de utilizare a mastilor pe timpul verii
Ce fel de masca aleg?
Cum mastile intretin umiditatea si pot irita / leza calitatea pielii, este foarte important sa fim atenti la mastile din materiale textile, preferate indeosebi de catre adolescentii care vor sa fie fashion. Acestea contin de obicei coloranti si substante impregnante care pot irita si creste riscul alergiilor la nivelul fetei. Ideal este sa optam pentru mastile medicale, pe care le gasim in farmacii si care, atentie nu sunt refolosibile! Chiar daca sunt albastre, verzi sau orie alta culoare, mastile medicale au intotdeauna o fata alba, cea care vine in contact cu pielea noastra.
Cum port masca corect?
Acoperim integral atat cavitatea orala, cat si cea nazala. O asezam o singura data, fara a o mai muta mai sus sau mai jos, fara a o mai atinge ulterior cu mainile. De ce? Asa cum stim déjà mainile, pe care trebuie sa le spalam frecvent, pot fi purtatoare de o serie de germeni si virusuri din mediul exterior.
Cat timp port aceeasi masca?
Din cauza temperaturilor ridicate, mastile intretin umiditatea. Schimbam masca la maximum 4 ore sau imediat ce aceasta se umezeste. Umiditatea ne predispune la aparitia leziunilor si la agravarea leziunilor preexistente la nivelul fetei, cel mai adesea la acnee. Pentru regiunea periorala / submandibulara avem nevoie de o rutina meticuloasa, astfel incat sa nu fim obligati sa ajungem la medic pentru tratarea unor afectiuni care ne scapa de sub control. Pentru a evita vizitele la medic cu scopul de a ne trata leziunile acneeice, putem apela la medici pentru a ne explica aceasta rutina riguroasa cu scopul controlului seboreic.
Copiii/adolescentii sunt mai predispusi bolilor de piele?
Cu totii suntem predispusi, nu doar cei mici sau cei foarte tineri.