Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Ce presupune rutina de ingrijire a pielii sub masca?

Ce presupune rutina de ingrijire a pielii sub masca?

de Amalia

Ce presupune rutina de ingrijire a pielii sub masca?

  1. Spalarea corecta: folosim un gel care sa controleze sinteza de sebum si care sa descarce incarcatura bacteriana de pe pielea noastra.
  2. Folosirea unei crème de ingriire specifica si a unei crème de tratament (doar asa reusim sa gestionam leziunile inflamatorii, purulente sau nu). Atentie la cremele hidratante/uleiuri care, in conditiile de ocluzie, in care crestem umiditatea si caldura, devin periculoase, ducand la aparitia/intensificarea leziunilor comedoniene.
  3. Pentru cele care sufera de acnee hormonala / ovare polichistice, aceasta rutina trebuie pastrata cu sfintenie! Recomand mastile medicale, nu cele din material textile!

Cu sau fara machiaj sub masca?

Ideal fara machiaj. Pentru a nu ocluza suplimentar glandele si porii. Singurul machiaj admis este cel pe baza produselor de fotoprotectie colorata. Aplicam fotoprotectia pe toata fata, inainte de a aplica masca, dar numai dupa ce am aplicat cremele-tratament, daca avem aceasta prescriptie.

Poate fi masca o cauza pentru deshidratarea buzelor?

Poate fi. Mai ales atunci cand suntem obligati sa folosim masca timp indelungat si nu ne mai concentram pe nevoile fiziologice, uitand sa folosim produsele de hidratare corespunzatoare.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu