Acasa Business VISIONARISM vs LEADERSHIP clasic

VISIONARISM vs LEADERSHIP clasic

de Amalia

A fi lider sau manager este cea mai frecventa întrebare de business… oamenii îți vor urma exemplul? Te vor respecta în latura ta umană atașată variantei profesionale? Omul există în profesionist? Poate că, ajutati de împrejurări, vom găsi răspuns la aceste întrebări… dar oare cați dintre liderii noștri sunt și vizionari? Cați își asuma riscul?

Succesul nu vine pe un drum lin și nu este nici pe deplin învățat. Iar eu cred cu tărie că lucrurile mărețe se întamplă spontan, nu din învățături… visand noaptea, crescand o idee dezvoltată spontan, intrinsec. Va fi și de succes? Nu vom putea ști niciodată decat dacă o vom implemeta. Dar vizionarismul este ideea creativă a minții noastre transpusă în practică în lumea reală, cu asumarea succesului deopotrivă cu eșecul, lecție de bussines. Așa cum spune Larry Page, co-fondator Google, un leader vizionar trebuie să fie împăcat să eșueze cu aproximativ 40% dintre proiectele sale, pentru că de aici vin cele mai importante lecții de business. Și mai mult trebuie să fii perseverent și să crezi cu tărie în proiectele tale.  Cele mai mari lucruri se nasc dintr-o  idee a minții creative asupra căreia aplici gandirea analitică și o aplici în practica de business. Tot ce trebuie este să crezi în puterea creativă a minții condusă de elemente structurale individuale ale fiecăruia dintre noi, precum menirea vocațională și pasiunea. Cele mai frumoase lucruri se nasc în libertate, libertate de  gandire și de simțire, inclusiv în viața profesională, implicandu-ți toate simțurile. Simte-te în siguranță să încerci, să riști, să pierzi sau să caștigi pentru că, la final, vei învăța și vei evolua. Teama de eșec este autolimitativă, îți poate lua șansa de  a trăi, construi ceva măreț, cu impact asupra ta și a oamenilor din jur. Construiește-ți ființa internă, fără limitări și trăiește-ți potențialul maxim! Descoperă-te trăind,  simțind și eliberează-te de pattern-urile subconștiente. Fără conștientizare, viața noastră funcționează, din păcate,  pe pilot automat, suntem dirijați de sistemul limbic, cortexul primitiv, prin conexiunile dezvoltate de-a lungul vieții, fără implicarea noastră activă, a cortexului prefrontal. Alegem să fim și să ne dezvoltăm la potențialul nostru maxim, iar riscul este parte din experiență, în fapt învățăm experimentand, iar aceasta este lecția de viață a fiecăruia dintre noi. Fiți vizonari, fără limite!

BUCLA OODA – viața este despree acțiune, nu despre rezultat!

OODA-Observă, orientează-te, decide și acționează! Concept integrativ, cu aplicabilitate largă, personală și profesională, a fost dezvoltat de către colonelul USA Air Force  John Boyd, care a observat că cei mai buni trăgaci erau cei care aveau atitudine, acționau și ratau cel mai mult. Pare paradoxal? În fapt este despre capacitatea de decizie și acțiune, cu asumarea rezultatului final indiferent de acesta. La final nu poți obține decat o reușită sau o lecție care la un moment dat va fi drumul spre succes. Dacă ne dorim să caștigăm trebuie să operăm cu un tempo mai rapid decat al adversarului, conform spuselor lui Boyd. Robert Green a introdus conceptul OODA și TU prin care notează că orientarea mentală poate să fie permisivă, să permită haosului (necunoscutului) a fi parte din sistemul mental și poate fi folosit precum un avantaj prin inducerea stării de necunoscut și confuzie asupra adversarului. Nu știm și nu avem nevoie să știm tot, iar acest lucru poate fi un avantaj. Conceptul a fost implementat în strategii de business, exercițiul final fiind rezultatul procesului de observație-orientare pentru ca apoi să urmeze decizia și acțiunea. Adesea, inclusiv în business, ne oprim în fața capacității de decizie. Teama de acțiune și de rezultat?  Cel mai probabil. Viața noastră este un cumul de acțiuni, acționăm în fiecare zi. Dar oare sub forma spiritului protector, conform valorilor și credințelor noastre? Suntem spirite libere și acționam  nelimitat pentru a ne împlini! Cu excepția limitărilor vitale protectoare, restul sunt constrangeri impuse ce ne limitează capacitatea de decizie și acțiune. Nu putem fi fericiți în limitări, acțiunea presupune asumare și eliberare! Indiferent de rezultat, aveți atitudine, la final ceva bun vă va aștepta, fie că veți trăi succesul sau veti asimila o lecție importantă.  Fiți deschiși și liberi, viața este despre acțiune, nu despre rezultat!

www.skin-med.ro

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu