Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Laserele medicale, soluţia terapeutică pentru multe dintre afecţiunile dermatologice, dar şi estetice!

Laserele medicale, soluţia terapeutică pentru multe dintre afecţiunile dermatologice, dar şi estetice!

de Amalia

Trăim într-o perioadă propice dezvoltării rapide a tehnologiilor medicale şi e necesar să fim la curent cu tot ceea ce apare nou în domeniul sănătăţii  / frumuseţii. In felul acesta, vom putea accesa la momentul potrivit exact ceea ce ni se potriveşte şi ceea ce ne aduce beneficii. Sănătatea înseamnă o stare de bine şi încredere în sine.

Cele mai moderne terapii laser aduc tehnologie şi eficienţă în afecţiunile vasculare, acnee, epilare sau în îndepărtarea ridurilor. Laserul tratează şi întinereşte, este soluţia de tratament cea mai modernă, cu eficienţa cea mai sporită, care ne scapă de injecţii sau bisturiu într-o gamă largă de afecţiuni şi din zona estetică.

Despre cele mai eficiente lasere ale momentului, ne vorbeşte doctor Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist in cadrul Skinmed, cea mai prestigioasă clinica de dermatoestetică din Europa de Est.

Acneea, o problemă contemporană! Incă ne confruntăm cu un număr crescut de cazuri grave, atat în randul adolescenților, cat şi al adulților. Peste 75% dintre cazuri sunt adolescenți cu forme severe, inflamatorii de acnee. Ritmul de viata şi alimentația dezordonată şi nesănătoasă agravează această patologie, ale cărei consecințe le reversăm cu greutate.

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist în cadrul Skinmed: “Vestea bună este că, din punct de vedere tehnologic, înregistrăm o evoluție marcantă în domeniul dermatologiei şi avem la dispoziție o serie de tehnologii laser şi topice pentru tratamente locale minim invazive, cu controlul complet al leziunilor de acnee. Laserul în acnee este acum utilizat pentru toate formele active, adesea în combinații de tratament, la indicația medicului specialist şi se poate interveni atat asupra leziunilor active, cat şi asupra urmelor, precum semnele roşii/pigmentate sau cicatricilor deprimate. Medicul este cel care decide protocolul de tratament. Terapia cu laser se adresează atat leziunilor active de acnee, cat şi cicatricilor. Rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacții adverse importante, vindecarea fiind rapidă, iar efectul menținandu-se mult timp.”, precizează ea.

Dr. Amalia Anghel ne explică în continuare ce tipuri de lasere există pe piață şi care sunt indicațiile pentru fiecare.

Ce tratezi cu Laserul CLEAR SKIN?

Acest laser diminuează flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene. Se reduce, de asemenea, activitatea glandelor sebacee, care secretă sebum în cantitate mai mică, mai fluid. In acelaşi timp, el provoacă o reacție de vindecare, cu sinteză de colagen şi elastină, corectand cicatricile postacnee. Lungimea de undă utilizată este dedicată acțiunii asupra glandei sebacee cu reorganizarea epidermului şi drenajul acesteia, reducerea secreției de sebum şi efect antiinflamator. Procedurile nu sunt dureroase, iar pacientul se poate întoarce la activitățile zilnice pentru că pielea nu a fost afectată şi nu are nevoie de o perioadă de vindecare.

Ce tratezi cu laserele de tip vascular?

Semnele roşii sunt tratate cu ajutorul laserelor de tip vascular, cu o lungime de undă dedicată absorbției la nivelul microvascularizației precum, Vbeam Pulsed Dye Laser. Acesta este un laser care nu are efecte adverse, nu „iradiază”, nu provoacă arsuri. Este folosit de peste 15 ani în tratarea diferitelor afecțiuni vasculare, însă tehnologia actuală şi modelele mult îmbunătățite oferă eficacitate şi siguranță pentru tratamentele diferitelor afecțiuni, cum ar fi rozaceea.

Procedura nu necesită pregătirea anterioară a pacientului, provoacă doar cu un mic disconfort local sau o uşoară senzație de căldură. Restricțiile ulterioare sunt limitate şi se rezumă la cel mult 1-2 zile post tratament.

Ce tratezi cu laserele ablative?

Semnele reziduale ale cicatricilor sunt corectate cu ajutorul laserelor de rejuvenare precum Clearlift sau laserele ablative precum laserul CO2. Laserele de remodelare sunt inductori ai proceselor noastre fiziologice, cu activare celulară, dar fără a induce suferință şi recuperare în tegumentul de suprafață. Nu există timp de recuperare, pielea nu se înroşeşte sau exfoliază şi poate fi făcut chiar şi în pauza de pranz! Laserele ablative asociază efectul termic stimulator cu minimă ablație, pentru acestea existand un timp de recuperare de 5-6 zile, în care pielea este roşie şi se va exfolia. Este de preferat pentru cicatricile profunde.

Epilarea definitivă cu Laserul SOPRANO TITANIUM, regele laserelor!

Epilarea definitivă cu laser este cea mai răspandită procedură de estetică. Intr-adevăr, laserul este şi soluția de lungă durată pentru îndepărtarea părului nedorit. Epilarea laser definitivă trebuie efectuată într-o clinică dermatologică, deoarece acest aparat este unul medical, din punctul de vedere al tehnologiei folosite. Soprano Ice Titanium/Platinum  este tehnologia laser de ultimă generație, top la nivel mondial, cu cea mai mare eficiență pentru îndepărtarea pilozității. Niciun alt laser de pe piata nu atinge performantele acestui laser-rege!

Soprano Ice Platinum/Titanium combină trei lungimi de undă diferite și este eficient pentru toate tipurile de piele, toate tipurile de pilozitate și pe tot parcursul anului, putand fi utilizate chiar și pentru pielea bronzată în maximă siguranță. Procedurile sunt rapide, uşoare, lipsite de durere şi confortabile pentru pacient, asigurând cele mai bune rezultate clinice. Ceea ce aduce nou Titanium este un aplicator quatro (4 cm) cu eficientizarea în timp a acestui tratament (durata fiind acum înjumătățită) și optimizarea mecanismului de răcire (gratie caruia tratamentul este lipsit de orice urma de durere).

Tehnologiile laser în permanentă expansiune au reprezentat o piatră de temelie în dermatologia clasică, dar și estetică. Doar cu ajutorul acestora reușim a trata unele afecțiuni, a corecta și controla probleme care pană acum nu aveau soluție, în deplină siguranță pentru pacient. La clinica Skinmed, sănătatea este o stare de bine pe care acum reușim să o menținem în timp!

www.skin-med.ro

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu