Acasa Aparitii Presa Cum putem scăpa definitiv de inestetica celulită?

Cum putem scăpa definitiv de inestetica celulită?

de Amalia

Pentru a înțelege celulita, să vorbim puțin despre anatomia ei. Celulita este o afecțiune frecventă a pielii, inofensivă, care provoacă noduli și gropițe pe fese, coapse, șolduri și abdomen. Mult mai frecventă la femei decât la bărbați, vorbim despre o afecțiune pe care mulți oameni încearcă, cu succes variabil, sa o trateze prin slăbire, exerciții fizice, masaj și creme comercializate ca remediu anti-celulită și opțiuni de tratament dovedite medical.

Care sunt cauzele celulitei și care sunt modalitățile ideale de a o înlătura, vă voi spune în ceea ce urmează.

Simptome

Celulita arată ca o piele cu denivelări. Deseori este descrisă ca având o textură de „coajă de portocală”.

Celulita poate fi ușoară – doar dacă îți ciupești pielea într-o zonă în care ai celulită, cum ar fi coapsele. Celulita poate fi și severă – atunci când pielea pare zbârcită și denivelată cu zone vizibil afectate.

Celulita apare frecvent în jurul coapselor și a feselor, dar poate fi întâlnită și pe sâni, pe abdomenul inferior și în partea superioară a brațelor.

Ce fel de medic trebuie să consulți dacă ai celulită?

Dacă te îngrijorează aspectul pielii tale, discută cu medicul primar sau cu un specialist în boli de piele (dermatolog) sau chirurgie plastică despre opțiunile de tratament.

Cauzele celulitei

Celulita implică cordoane conjunctive fibroase, care leagă pielea de mușchi cu grăsimea aflată între ele. Pe măsură ce celulele adipoase se acumulează, ele împing în sus împotriva pielii, în timp ce cordoanele lungi și dure trag în jos. Acest lucru creează inestetica celulită, adică acea suprafață neuniformă sau gropițe.

În plus, factorii hormonali joacă un rol important în dezvoltarea celulitei, iar genetica determină structura pielii, textura pielii și tipul de corp. Alți factori, cum ar fi greutatea și tonusul muscular, influențează celulita, deși chiar și persoanele în formă pot avea celulită.

Factori de risc

Celulita este mai răspândită în rândul femeilor. De fapt, majoritatea femeilor dezvoltă celulită după pubertate. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea femeilor este, de obicei, distribuită pe coapse, șolduri și fese – zone comune pentru celulită. Celulita este, de asemenea, mai frecventă odată cu îmbătrânirea, când pielea își pierde elastina și colagenul.

Creșterea în greutate poate face celulita mai vizibilă, dar ea este vizibilă și la unii oameni slabi. Genetica ar putea juca cel mai mare rol în dezvoltarea celulitei. Un stil de viață inactiv și sarcina vă pot crește șansele de a avea celulită.

Tratamentul celulitei

In prezent există o varietate de abordări de tratament pentru a îmbunătăți aspectul celulitei, cel puțin temporar. Fiecare are propriul său set de rezultate potențiale și efecte secundare. Unele studii indică faptul că o combinație de tratamente poate produce cele mai satisfăcătoare rezultate.

Printre cele mai populare și eficiente tratamente pe care vi le recomand, avem:

  • tratamentele cu laser. Sunt disponibile diferite tratamente cu lasere ablative pentru a trata celulita. Această abordare a demonstrat că reduce aspectul celulitei timp de șase luni până la un an;
  • tratamentele nonablative – sunt tratamente care utilizează căldura (ultrasunetele & radiofrecvența), care îmbunătățesc semnificativ aspectul pielii. Probabil veți avea nevoie de mai multe ședințe înainte de a observa o îmbunătățire a aspectului pielii dar, odată obținute, printr-o singură ședință de mentenanță o dată la câteva luni, pielea arată perfect. La Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București, puteți descoperi Accent Prime, cea mai performantă platformă a momentului, care folosește atât radiofrecvența, cât și ultrasunetele. Produs de Alma Lasers, lider mondial în producția de dispozitive medicale de ultimă generație, este cea mai recentă tehnologie pentru tratamente corporale și faciale disponibilă astăzi în clinicile și saloanele de specialitate.

Un tratament non-invaziv pentru persoanele cu celulită și laxitate a pielii, Accent Prime este special conceput pentru a combate aceste probleme în mod eficient, într-un timp scurt, fără efecte secundare și cu reluarea imediată a activităților zilnice, fără a fi nevoie de timp de recuperare.

Cum acționează mai exact?

Ultrasunetele distrug celulele grase, tehnica fiind una extrem de plăcută și confortabilă pentru pacient – un tehnician aplică gel pe pielea afectată și trece un mic dispozitiv de mână (transductor) peste zona afectată. Transductorul trimite unde sonore în corp, distrugând celulita. Probabil veți avea nevoie de minimum șase ședințe înainte de a observa o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii.

Radiofrecvența, dozată personalizat, în funcție de tipul de piele și de nivelul la care aceasta este afectată, face minuni pentru tonifiere, fiind cea mai sigură tehnică împotriva flascității, singura care lucrează pe trei lungimi de undă diferite – adânc, mediu și la suprafața pielii.

!!! Tratamentele pentru celulită pot avea efecte secundare, așa că asigurați-vă că le discutați cu medicul dumneavoastră. Asigurați-vă că dermatologul sau chirurgul plastician este special instruit și experimentat în tehnica pe care o veți lua în considerare.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu