Acasa Aparitii Presa Cum să îți îngrijești pielea iarna!

Cum să îți îngrijești pielea iarna!

de Amalia

Sezonul rece vine cu răcirea accentuată a vremii , dar și cu schimbări neplăcute ale pielii. Combinația între frig, umiditatea atmosferică scăzută, vânt și încălzirea artificială din interioare cauzează o uscăciune exagerată a pielii, deoarece toți acești factori accelerează pierderea apei din piele. Despre îngrijirea pielii potrivită acestui anotimp, ne vorbește Dr. Amalia Anghel, medic primar Dermatovenerologie & Estetică în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București.

Ce putem face eficient în această perioadă pentru a ne proteja pielea?

Uscăciunea pielii poate varia de la forme ușoare cu piele ternă, deshidratată și senzație neplăcută de piele strânsă, care ține, până la forme severe cu piele fisurată, descuamată, înroșită (eczemă) și senzația de mâncărime (prurit).

Cea mai avansată metodă, din punct de vedere tehnologic, pentru depistarea tenului cu probleme cauzate de frigul de afară este FotoFinder Adonia. Acesta este un sistem care combină documentarea profesională pentru tratament cu un instrument sofisticat de scanare a tenului. Practic, el conține o camera foto, controlată de software care îi ajută pe medici să facă mai multe fotografii faciale rapid și ușor. Adonia vizualizează porii, petele pigmentare inclusiv arsurile, ridurile, roșeața și leziunile vasculare precum și uniformitatea pielii.”, spune Dr. Amalia Anghel.

Rezultatele obținute în urmă analizei computerizate cu Adonia Fotofinder sunt comparate cu cele ale unor persoane de aceeași vârstă, gen și cu același tip de piele. Disponibil în clinica Skinmed, acest sistem stă la baza recomandărilor făcute de către medicul dermatolog.

Prevenția, prima recomandare în acest anotimp

Prevenția este cea sănătoasă formă de a evita orice boală, afecțiune. Așa cum se știe, e mai ușor să prevenim decât să tratăm.

Când vorbim despre prevenția specifică sezonului rece, ne gândim automat la evitarea dușurilor/băilor cu apă fierbinte, deoarece apa fierbinte îndepărtează filmul lipidic, hidratant al pielii. De asemenea, e bine să ne obișnuim să folosim mănuși, eșarfe/fulare, șosete groase din fibre naturale care acoperă și ne protejează de frig. Sistemele de încălzire din interioare usucă aerul grăbind pierderea apei din piele, deci putem folosi umidificator în case, mai ales în locul unde dormim, pentru a reface umiditatea din aer și pentru a preveni uscarea pielii.” Dr. Amalia Anghel

În goana noastră după confortul termic, e bine să evităm materiale iritative (lână) și substanțe chimice iritative (detergenți puternici, parfumați sau care conțîn substanțe antibacteriene) pentru că pot accentua uscarea pielii mai ales la persoane cu dermatita atopica, dermatita xerotica, psoriazis. Iarnă le putem înlocui cu detergenți și produse casnice mai blânde, concepute pentru piele sensibilă.”.

Să nu uităm de hidratare!

Iarna avem tendința de a bea mai puțină apă în favoarea băuturilor calde (ceai, cacao, cafea), dar nu uitați că pielea are nevoie de apă și din interior. Dar, hidratarea înseamnă și tratarea pielii, aceasta fiind cea mai bună metodă de a preveni uscarea ei. “Pentru aceasta, alegeți cu atenție produse foarte hidratante, de tip ulei în apă (balsam, crema) și aplicați produsele de hidratare imediat după spălare, pe pielea umedă, pentru a reține cât mai mult din apă în piele. De asemenea, aplicați produsele de hidratare înainte de culcare pe zonele foarte uscate (mâini, picioare), folosind eventual mănuși și șosete speciale pentru a menține hidratarea. Alegeți produse speciale pentru zonele foarte uscate, create să corespundă necesităților acestor zone: crema de mâini, crema de picioare, produse de hidratare pentru buze. Folosiți spray de hidratare pentru față de fiecare dată când simțiți nevoia pe parcursul zilei.”, adaugă dermatologul de la Skinmed Clinic.

Programările pentru FotoFinder Adonia se pot face atât la sediul Skinmed Clinic, din Piața Alba Iulia nr. 2 (langă Banca Transilvania), la telefon 0786.356.361, fie on-line pe www.skin-med.ro .

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu