Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Cuperoza și rozaceea, afecțiuni ce pot fi tratate exclusiv medical

Cuperoza și rozaceea, afecțiuni ce pot fi tratate exclusiv medical

de Amalia

Cuperoza și rozaceea sunt afecțiuni ale pielii din același spectru. Despre ce înseamnă fiecare și care sunt cele mai eficiente metode de tratament pe care le puteți găsi la Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie București, vă voi vorbi în continuare.

Vorbim despre cuperoză atunci când apare roșeața facială, tranzitorie cel mai adesea. Stimulii care o declanșează sunt mâncarea condimentată excesiv, mâncarea/băuturile fierbinți, alcoolul. Chiar dacă inițial înroșirea se remite, la un moment dat se permanentizează pe zona centrală a feței. Atunci discutăm deja despre stadiul inițial de rozacee cu eritem fix, urmând că rozaceea să treacă prin diverse stadii, până ajunge la rozacee papulopustuloasă, unde apar leziuni. Cea mai dificil de gestionat este rozaceea avansată, granulomatoasă, la care se ajunge dacă nu tratăm rozaceea în fazele incipiente.”. Atenție, fiind vorba despre o afecțiune medicală, ea trebuie tratată medical, de către specialiștii în dermatologie și nu în cabinetele și saloanele de cosmetică.

Tratamente care pot agrava cuperoza și rozaceea

Există o serie de tratamente care pot agrava aceste leziuni – peeling-uri și microneedling-ul, spre exemplu. Vasele vizibile – telangiectaziile faciale – pot fi tratate exclusiv medical cu lasere vasculare. Prin urmare vorbim despre o afecțiune cu diagnostic medical, cu tratament medical, ce poate fi agravată, din păcate, de unele proceduri cosmetice. Ea se poate remite și episoadele de recidivă pot fi controlate grație tratamentelor medicale cu laser și a celor locale, dar și a unei rutine zilnice personalizate, care va fi explicată fiecărui pacient în parte.

Tratamente eficiente anti-cuperoză & rozacee

Unul dintre cele mai eficiente tratamente moderne anti rozacee & cuperoză este Oxy Geneo. Acesta înlocuiește în doar 20 de minute tratamente cosmetice care ar dura ore întregi și s-ar întinde pe o perioadă de săptămâni în șir. OxyGeneo combină microdermabraziunea, cremele specifice, mezoterapia virtuală și masajul facial într-un concept unic, care utilizează mecanismul natural al corpului pentru a oxigena pielea din interior. Acest lucru se întamplă prin declanșarea unei reacții în corp care direcționează oxigenul către zona tratată, permițând o absorbție optimă de nutrienți regeneranți. De asemenea, OxyGeneo curăță și exfoliează stratul exterior al pielii.

Mai multe detalii pe: https://www.skinmed.ro/fata/rozaceea-roseata-vizibila-a-fetei-si-tratamentele-specifice/

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu