Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Femilift / Femitight CO2 – laserul care garanteaza depigmentarea si rejuvenarea vaginala

Femilift / Femitight CO2 – laserul care garanteaza depigmentarea si rejuvenarea vaginala

de Amalia

Sanatatea zonei intime este un subiect de importanta maxima in viata oricarei femei. Multe dintre problemele cu care noi, femeile, ne confruntam, raman din pacate subiecte tabu. Din rusine, uneori din lipsa de informare, ajungem sa acceptam in viata noastra “dusmani” care ne distrug sanatatea si stilul de viata, inamici de care putem scapa usor, alegand tratamente corecte si eficiente.

O data cu trecerea anilor si sub influenta unor factori precum sarcina, nasterea, menopauza  sau anumite afectiuni, zona genitala poate suferi o serie de modificari ce pot afecta atat confortul, cat si viata de cuplu.

De aceea am ales sa vorbesc astazi despre modalitatile prin care, indiferent de factorii potentatori enumerati mai sus, putem avea o viata sexuala sanatoasa si implinitoare. Este esential sa retinem ca rejuvenarea si depigmentarea zonei intime nu sunt simple moft, ci reprezinta o necesitate la care avem dreptul si astazi si putinta sa beneficiem, gratie evolutiei uimitoare a medicinei de profil.

Sa incepem cu Rejuvenarea vaginala – o necesitatea pentru a avea o viata sanatoasa si echilibrata!

Despre rejuvenarea vaginala vorbim atunci cand vaginul pare sa “intre in greva”. La Skinmed avem si medicii si aparatura prppice revenirii la normal.     

Astfel, modificarile survenite in sarcina, nastere, sau cele cauzate de afectiuni precum lichen sclero atrofic, sindrom urogenital de menopauza, incontinenta urinara usoara/moderata, pot afecta semnificativ calitatea vietii si pot scadea stima de sine, prin aparitia simptomelor precum laxitatea, uscaciunea vaginala, dispareunia (durerea in timpul contactului sexual).

Rejuvenarea vaginala laser reprezinta solutia minim invaziva, rapida, nedureroasa, cu rezultate remarcabile in ceea ce priveste imbunatatirea tuturor acestor simptome.

FemiLift CO2 este un laser special conceput pentru tratarea zonei genitale, cu ajutorul unei probe laser cilindrice, adaptata fiziologiei zonei tratate, ce permite remodelarea mucoasei vaginale, prin stimularea sintezei de colagen si elastina.

Inaintea efectuarii tratamentului sunt necesare atat o consultatie de specialitate (ginecologie), cat si o serie de analize (examen Babes Papanicolau, culturi de secretie). Procedura se adreseaza pacientelor ce prezinta laxitate vaginala dupa sarcina, nasteri sau din alte cauze, pacientelor cu sindrom urogenital de menopauza (manifestat prin uscaciune, senzatie de arsura, atrofie, contact sexual dureros), sau pacientelor cu incontinenta urinara.

Cum actioneaza laserul Femilift CO2?

FemiLift CO2 emite unda laser sub forma unor pixeli de energie ce au capacitatea de a penetra structurile tintite si de a imbunatati calitatea acestora. Acest proces de remodelare are rolul de a creste elasticitatea, fermitatea si lubrifierea mucoasei genitale, a creste tonusul si duce la ingustarea canalului vaginal, imbunatatind semnificativ calitatea vietii.

Tratamentul este nedureros, nu necesita anestezie sau medicatie post procedura, pacienta putand sa-si reia activitatile uzuale imediat dupa efectuarea tratamentului, cu un minim de restrictii in zilele ce urmeaza (evitarea contactului sexual timp de 5 zile).

Este necesara o serie de sedinte, al carei numar exact va fi stabilit in urma consultatiei de specialitate (in medie 3 sedinte), iar rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima sedinta, la cateva saptamani distanta. Pentru mentinerea rezultatelor pe termen indelungat se recomanda sedinte periodice de intretinere (1-2 sedinte/an).

Ce este hiperpigmentarea zonei genitale?

Hiperpigmentarea zonei genitale este închiderea la culoarea a pielii zonei genitale și perigenitale (zona vulvară, perineală, perianală, zona inghinală și fața internă a coapselor).

Este cauzată de predipoziția genetică la hiperpigmentare (secreție în exces de melanină, pigmentul brun al pielii), hormoni, sarcină, fricțiune, epilarea zonei, expunere la soare, înaintarea în varstă.

Cum funcționează depigmentarea zonei genitale cu laserul?

Deși sunt disponibile mai multe tipuri de proceduri de depigmentare a zonei genitale (creme depigmentante, peelinguri chimice, IPL), depigmentarea cu laser este cea mai eficientă, mai rapidă și cu rezultate permanente. În clinica Skinmed folosim varful de lance pentru depigmentarea zonei genitale – laserul CO2 de ultima generație Femilift Pixel. Acest tip de laser generează emisii laser fracționate care, în funcție de cerințele pacientei, pot penetra și stimula pielea pentru a obține o piele mai deschisă, mai tânără, mai fermă, mai estetică.


Cum se face tratamentul cu laser pentru albire în zona genitală?

Înainte de efectuarea procedurii avem nevoie de consultația inițială cu medicul dermatolog, în care se face evaluarea zonei care se dorește a fi tratată, se identifică potențiale situații care constituie contraindicații pentru procedură.

Pe baza consultației inițiale se stabilește planul de tratament – de obicei se efectuează 3-4 ședințe la interval de 4-6 săptămâni pentru rezultate optime.

Procedura necesită doar anestezie locală sub formă de cremă, nu necesită repaus la pat, pacientul se reîntoarce în aceeași zi la activitățile lui zilnice. Procedura durează 30-45 minute. După procedură medicul recomandă anumite produse de îngrijire, fără contact sexual 3-5 zile, fără expunere la soare timp de 3 luni, epilarea cu ceară fiind interzisă. Tratamentul de depigmentare poate fi combinat în aceeași ședință și cu alte proceduri de estetică ginecologică: rejuvenare laser sau combinată (PRP sau acid hialuronic) pentru zona vulvara, rejuvenarea vaginală, O-shot, augmentarea punctului G.

Aveti curajul sa va revendicati dreptul de a fi frumoase si sanatoase din cap pana in picioare!

www.skin-med.ro

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu