Acasa Aparitii Presa Ghidul complet anti-rozacee pentru sezonul cald

Ghidul complet anti-rozacee pentru sezonul cald

de Amalia

Sezonul cald aduce bucurie pentru mulți, dar și provocări pentru cei cu rozacee. Dr. Amalia Anghel, doctor în Stiințe Medicale și expert în Estetica Medicală, medic primar Dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București, oferă sfaturi pentru gestionarea eficientă a rozaceei în sezonul primăvară-vară.

Dr. Amalia Anghel, ne ajută să gestionăm mai bine această afecțiune cronică, cu incidență ridicată primăvara-vara.

Rozaceea afectează în special zona feței, manifestându-se prin roșeață, umflături și vase de sânge vizibile. Factori precum alimentele picante, alcoolul și stresul pot agrava rozaceea. Diagnosticul și tratamentul precoce sunt esențiale pentru gestionarea simptomelor și prevenirea complicațiilor. Skinmed Clinic oferă diverse opțiuni terapeutice, inclusiv antibiotice, terapii cu laser și schimbări ale stilului de viață pentru gestionarea cu succes a rozaceei.”, explică medicul.

Vă confruntați cu roșeața vizibilă pe față? Constantă, persistentă sau tranzitorie, cu accent pe zona centrală, pomeți și nas? In stadiile avansate, pot apărea leziuni pustuloase și modificări ale pielii dacă nu este inițiat un tratament adecvat rapid.

Dr. Amalia Anghel: “Rozaceea este o afecțiune dermatologică frecventă ce afectează, în principal, zona feței, manifestându-se prin roșeață, umflături și vase de sânge vizibile. Aceasta apare de obicei la adulții cu vârsta cuprinsă între 30 și 60 de ani și poate afecta atât bărbații, cât și femeile. Deși cauza exactă a rozaceei rămâne necunoscută, există factori care pot agrava starea, precum consumul alimentelor picante, al alcoolului și stresul.Diagnosticul și tratamentul precoce sunt esențiale pentru gestionarea simptomelor rozaceei și prevenirea complicațiilor precum problemele oculare. La Skinmed Clinic, echipa noastră de specialiști pune la dispoziție o varietate de opțiuni terapeutice, inclusiv antibiotice topice sau orale, terapii cu laser, alte tratamente minim invazive și schimbări ale stilului de viață. Prin urmare, roșeața facială poate fi gestionată cu succes printr-o abordare atentă și consecventă a îngrijirii pielii.

Ce este Rozaceea?

Rozaceea este o afecțiune frecventă a pielii, care provoacă roșeață, inițial tranzitorie, apoi fixă, la nivelul căreia pot apărea leziuni pustuloase, vase vizibile facial, iar în stadii avansate poate produce îngroșarea pielii. De asemenea, poate provoca afectare oculară. Afectează, în general, fața, în special obrajii, nasul, fruntea și bărbia.

Cauza exactă a rozaceei nu este cunoscută, dar se crede că este legată de factori genetici și de mediu. Declanșatori sunt stresul, expunerea la soare, alcoolul și alimentele picante, care pot agrava simptomele rozaceei.

Rozaceea: soluții pentru sezonul cald

Pentru cei cu rozacee, sezonul cald poate aduce provocări. Expunerea prelungită la soare poate agrava roșeața și poate duce la creșterea vaselor de sânge vizibile. De asemenea, temperaturile ridicate și umiditatea pot provoca înroșirea și iritarea suplimentară a pielii. Cu toate acestea, există mai multe modalități prin care să gestionați și să reduceți impactul rozaceei în sezonul cald:

Protecția solară: Utilizați întotdeauna un filtru solar cu spectru larg și SPF ridicat pentru a proteja pielea sensibilă de efectele dăunătoare ale razelor UV. Alegeți produsele care sunt non-comedogenice și fără parfumuri, pentru a minimiza riscul de iritații suplimentare.

Evitați excesul de căldură și umiditate: Încercați să vă mențineți pielea răcoroasă și confortabilă, evitând expunerea prelungită la căldură excesivă și umiditate. Folosiți un ventilator sau aer condiționat pentru a menține temperatura interioară confortabilă și purtați haine lejere, fabricate din materiale naturale, care permit pielii să respire.

Îngrijirea delicată a pielii: Optați pentru produse de îngrijire a pielii formulate special pentru pielea sensibilă și predispusă la rozacee. Evitați produsele care conțin ingrediente iritante precum parfumurile și alcoolul. Îngrijirea delicată, fără frecare sau frecare excesivă, poate ajuta la menținerea echilibrului pielii.

Dietă și stil de viață sănătos: Unele alimente și băuturi, precum alimentele condimentate, băuturile alcoolice și cafeaua, pot agrava simptomele rozaceei. Încercați să identificați și să evitați trigger-urile alimentare care vă pot afecta. De asemenea, menținerea unui stil de viață sănătos, cu exerciții regulate și gestionarea stresului, poate contribui la reducerea simptomelor rozaceei.

Tratamente laser eficiente: Laserul vascular este acel dispozitiv ce poate targeta selectiv hemoglobina (pigmentul roșu) din țesuturi, lăsând neafectate zonele înconjurătoare. Unda laser penetrează tegumentul și energia este absorbită doar în zonele țintite, zone bogate în hemoglobină. “Evoluția tehnologică în domeniul acestor dispozitive permite la momentul actual tratarea leziunilor și condițiilor atât medicale, cât și estetice, ce până nu de mult nu puteau fi gestionate medicamentos. Fie că vorbim despre rozaceea incipientă, despre rozaceea papulo-pustuloasă, chiar și despre cea granulomatoasă, în prezent, la Skinmed Clinic există soluții terapeutice eficiente.”, spune Dr. Amalia Anghel.

Consultați un Specialist: Dacă simptomele rozaceei persistă sau se înrăutățesc, este important să căutați sfatul unui dermatolog sau al unui specialist în îngrijirea pielii. Aceștia vă pot ajuta să dezvoltați un plan de îngrijire personalizat și să vă prescrie tratamente eficiente pentru gestionarea cu succes a afecțiunii.

Opțiunile de tratament pentru rozacee

Opțiunile de tratament pentru rozacee includ creme topice, medicamente orale și terapie laser vascular.

Dr. Amalia Anghel: La Skinmed Clinic avem la dispoziție cele mai performante terapii laser vascular pe care le recomandăm pacienților noștri în sesiuni de câte 2-4 ședințe, la interval de 2-4 săptămâni și alegem să combinăm diferitele lasere, pentru a șterge complet semnele acestei afecțiuni și a menține rezultatele timp îndelungat.”.

Modulul Dye VL al platformei Harmony este un tratament inovator produs de Alma Lasers, ce combină eficiența unui laser de tip Dye cu versatilitatea și siguranța crescută a dispozitivelor cu lumina pulsată.

Se adresează pacienților ce prezintă afecțiuni sau leziuni vasculare, cum ar fi rozaceea, telangiectaziile faciale sau corporale, angioame și spider angioame, sau chiar malformații venoase și poikilodermii.

Răcirea încorporată și opțiunea de tratament în mișcare asigură un confort sporit pacientului, cu rezultate excelente într-un timp foarte scurt.

Atât numărul de ședințe, cât și parametrii utilizați, vor fi stabilite în urma unei consultații de specialitate și adaptate nevoilor fiecărui pacient.

Procedura nu necesită timp de recuperare. Eritemul și un ușor edem post procedură sunt considerate normale, au intensitate scăzută și sunt tranzitorii. Pacientul își poate relua activitățile cotidiene imediat după ședința de tratament, fără a avea restricții.

Laserul Cooled LP Nd:YAG disponibil pe platforma Harmony a Alma Lasers oferă o soluție eficientă în tratarea leziunilor vasculare și a venelor vizibile. Durata crescută a impulsului de 1064 nm permite o penetrare mai adâncă, încălzire mai puternică și acces în zonele în care laserele cu o lungime de undă mai mică nu pătrund.

Lungimea specifică de 1064 nm este absorbită selectiv de oxihemoglobină, reușind astfel să închidă prin fototermoliza selectivă leziunile vasculare atât superficiale, cât și profunde, cu o dimensiuni de până la 3 mm diametru.

Este indicat pacienților cu orice fototip cutanat (I-V), având o limită de siguranță bună pentru tipurile de piele închisă la culoare.

Tratamentele durează de la câteva minute la o jumătate de oră, în funcție de tipul și numărul leziunilor cutanate ce urmează a fi tratate. Senzația resimțită de către pacient este de căldură și, uneori, ușoară usturime, perfect tolerabile și tranzitorii.

După procedură pacientul își poate relua activitățile cotidiene, fără a avea timp de recuperare, însă se recomandă evitarea efortului fizic intens, a băilor fierbinți și a altor activități ce pot provoca vasodilatație, în următoarele 24-48 de ore post procedură.

Rozaceea este o afecțiune permanentă?

Rozaceea este o afecțiune cronică și poate necesita un tratament continuu pentru a gestiona simptomele. Cu toate acestea, mulți oameni sunt capabili să-și îmbunătățească aspectul pielii și să reducă recurența rozaceei, iar noile terapii laser ne ajută să refacem sănătatea și integritatea pielii, fără reacții adverse importante. De aceea, specialiștii îmbrățișează știința și aleg cele mai noi tehnologii pentru sănătatea și frumusețea pielii dumneavoastră!

Putem preveni rozaceea?

Prevenirea rozaceei presupune evitarea declanșatorilor care agravează simptomele, cum ar fi expunerea la soare și anumite alimente. Aplicarea de fotoprotecție solară și folosirea îmbrăcămintei de protecție poate ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției acelor rozacee.

Articol apărut pe site-ul advertising4u.ro în luna aprilie 2024.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu