Tratamentul de întinerire prin injecții cu toxina botulinică este rapid, fără durere, cu rezultate vizibile şi surprinzătoare. Pentru că, de multe ori, aşteptările pacienților nu sunt în concordanță cu realitatea şi pentru că există destule mituri care circulă în legătură cu toxina botulinică, doresc să elucidăm “misterele” care sperie inutil.
Cel mai frecvent mit când vine vorba despre Botox este pierderea capacității de a avea expresii faciale și căpătarea unui aspect înghețat. Există multe persoane care cred că injecțiile cu Botox conduc la imobilizarea mușchilor faciali și astfel conduc la imposibilitatea de a-și exprima emoțiile.
Cu toate acestea, efectul cheie al Botoxului este subtilitatea și îmbunătățirea aspectului facial prin reducerea liniilor fine și a ridurilor. Injecțiile vizează musculatura facială specifică, conducând la relaxarea acestora. Pentru a înțelege cat mai bine ce urmează să faceți, vă invit să apelați la un dermatolog în București, la clinica Skinmed.
Botoxul are același efect cu fillerele dermice?
Ambele presupun tratamente injectabile și reducerea aspectului liniilor fine și al ridurilor. Cu toate acestea, au scopuri diferite. Pentru ridurile de expresie, determinate de hiperactivitatea musculară facială, cum sunt cele de la nivelul frunții, glabelei (zona dintre sprâncene) și al colțului ochilor (talpa gâștei), se recomandă tratamentul cu toxină botulinică. Fillerele dermice se recomandă pentru adăugarea de volum facial și restaurarea densității țesutului facial. Asftel, pentru treimea medie a feței și cea inferioară se recomandă fillerele dermice.
Cât de sigură e injectarea cu toxina botulinică?
Injectarea cu toxină botulinică are în spate un istoric îndelungat și cu un profil de siguranță bine stabilit, cu peste 16 milioane de tratamente efectuate de la introducerea acesteia pe piață. Există chiar indicații medicale pentru probleme de sănătate cum sunt: bruxismul, ptozele, migrenele, hiperhidroza axilară, plantară și palmară (transpirația în exces) sau chiar hiperactivitatea vezicii urinare.
Efectele injectării cu toxină botulinică sunt temporare, însă durata rezultatelor depinde de modul în care organismul integrează și degradează toxina botulinică. Totodată, durata depinde și de locul de injectare al toxinei botulinice. La nivel periocular, tratamentul cu toxină botulinică poate dura 3-4 luni inițial, în timp ce pentru hiperhidroză poate dura chiar 9-12 luni. Intervalul de timp între ședințele de injectare crește direct proporțional cu numărul de ședințe de injectare a toxinei.
Pe măsură ce activitatea musculară revine, treptat, revin şi liniile fine și ridurile, ceea ce conduce la necesitatea unei noi injectări cu toxină botulinică. Partea cea mai bună este că liniile și ridurile pot să apară adesea cu un aspect mai puțin accentuat pe măsură ce scade activitatea musculară.
Află mai multe: https://www.skinmed.ro/tehnologii-proceduri/toxina-botulinica/