Acasa Dermatologie si Estetica Medicala JUVEDERM VOLITE AKA ACID HIALURONIC PERFORMANT

JUVEDERM VOLITE AKA ACID HIALURONIC PERFORMANT

de Amalia

Ce este JUVEDERM VOLITE – o scurtă introducere

Juvederm Volite face parte din gama Allergan Juvederm de tratamente injectabile, fiind un tratament inovativ, creat pentru a îmbunătăți aspectul pielii pe o perioadă de până la 9 luni.

Volite este un Acid Hialuronic sub formă de gel, creat pentru îmbunătățirea texturii pielii, reducerea liniilor fine, redarea hidratării și elasticității pielii, toate într-un singur tratament cu rezultate ce se păstrează pe o perioadă îndelungată. 

Volite poate fi folosit pentru a trata fața, gâtul, zona decolteului și chiar mâinile. De asemenea, are în compoziția sa lidocaină, un anestezic local, pentru a scădea riscul de disconfort în timpul procedurii.  În Clinica Skinmed, utilizăm Juvederm Volite atât ca un filler în completarea altor produse din gama Juvederm, dar și singur, ca tratament atât pentru îmbunătățirea texturii pielii, reducerea liniilor fine, dar și pentru refacerea hidratării pielii, chiar și la pacienții tineri, ce își doresc doar un aspect mai luminos al pielii.

Cum funcționează JUVEDERM VOLITE?

Juvederm Volite este un produs nou, inovativ, cu efecte naturale și de lungă durată după o singură ședință. Poate fi folosit singur sau ca un precursor al altor tratamente injectabile din gama Juvederm, de asemenea, ajută la protecția pielii în fața efectelor radicalilor liberi.

Juvederm Volite acționează pe mai multe nivele. Prezența filler-ului are un ușor efect de umplere, iar pe parcursul săptămânilor ce urmează după tratament, pielea va deveni mai luminoasă, mai fină, cu ameliorarea liniilor fine și micșorarea porilor.

O piele frumoasă, sănătoasă are un puternic impact în viața cotidiană a pacientului, depășind limitele esteticii și reflectându-se în starea de bine și creșterea încrederii în sine.

Juvederm Volite intră în categoria fillerelor dermale, deși are un efect mai important în îmbunătățirea aspectului pielii decât în refacerea volumui pierdut. Juvederm Volite aparține noii game de fillere destinate tratamentelor faciale-Vycross, fiind o opțiune de tratament inovativă pe care suntem entuziasmați să o putem oferi pacienților noștri.

Care sunt rezultatele?

Rezultatele vor fi vizible după 1-2 săptămâni, pacienții beneficiind de o piele mai luminoasă, mai fermă, mai fină, și cu linii fine și riduri superficiale mai puțin vizibile. 

De ce este importantă grosimea tegumentului la nivelul feței?

Odată cu trecerea timpului, pielea devine mai subțire, scăzând cantitatea de acid hialuronic existent în mod natural la nivelul acesteia. Deși face parte din procesul natural de îmbătrânire fiziologică, acesta poate fi încetinit, refăcând calitatea și textura pielii cu Juvederm Volite.

Care sunt beneficiile Juvederm Volite față de alte produse de îngrijire a tenului?

Prin introducerea acidului hialuronic direct la nivelul tegumentului a fost demonstrată o creștere semnificativă a markerilor de hidratare (AQP3 and GAG). Atunci când sunt folosite doar creme hidratante, efectul acestora este de a crea un strat artificial la nivelul pielii ce poate doar hidrata temporar stratul superficial al acesteia, însă nu poate pătrunde în straturile profunde, oferind îmbunătățiri majore. Există produse de îngrijire la domiciliu ce conțin acid hialuronic, însă acesta este absorbit în cantitate foarte mică, uneori chiar deloc, beneficiile folosirii acestora fiind limitate.

Este dureros tratamentul cu Juvederm Volite?

Există un grad de disconfort, însă acesta este diminuat prin folosirea unor ace foarte fine și aplicarea unei creme cu anestezic local înaintea procedurii.

De ce este Juvederm Volite diferit de alte fillere?

Juvederm Volite acționează ca un booster la nivelul pielii, fiind injectat mai superficial față de alte fillere, cu rezultate vizibile într-o perioadă scurtă de timp, uneori imediat după injectare, ce se mențin timp îndelungat. 

Cărui tip de ten i se adresează tratamentul Volite?

Volite este un tratament injectabil ce îmbunătățește textura și hidratează pielea. Conține 12mg/ml acid hialuronic cross-linkat și 0,3% lidocaină. Acidul hialuronic este o substanță ce se regăsește în mod natural în piele; o substanță hidrofilă, cu rol în hidratarea celulelor prin absorbția de apă. Producția de acid hialuronic la nivelul tegumentului începe să scadă odată cu vârstă de 27 ani, pielea căpătând un aspect deshidratat, pierzând din luminozitate, apărând liniile fine, ridurile superficiale. Volite este un tratament potrivit oricărui tip de ten, oricărui pacient ce observă scăderea calității pielii, persoanelor ce prezintă fotoîmbătranire sau femeilor aflate în perioada de perimenopauză.

Cum acționează Volite?

Volite se injectează în dermul profund, stratul inferior al pielii; acesta stimulează fibroblastele, celulele din derm ce au proprietatea de a produce colagen și elastină. Astfel, efectul este de îmbunătățire a elasticității și fermității pielii. De asemenea, acidul hialuronic are proprietatea de a atrage apa în celule, îmbunătățind hidratarea țesutului, proces ce are loc în săptămânile următoare injectării.

De câte tratamente cu Juvederm Volite voi avea nevoie pentru a vedea rezultatele?

În general, pacienții aleg să efectueze o ședință de tratament, urmând să revină anual pentru menținerea rezultatelor. Studiile clinice au demonstrat că după o singură ședință de tratament 91% dintre pacienți au fost mulțumiți de rezultate, 96% au văzut un aspect mai fin, mai ferm la nivelul pomeților, aceste rezultate fiind vizibile și după o perioadă de 6 luni. În cazul unui ten foarte deshidratat, fie din cauza fotoîmbătranirii, fie din cauza schimbărilor hormonale, tratamentul se poate repeta la un interval mai scurt de timp.

Cui nu îi este recomandat tratamentul cu Juvederm Volite?

Persoanelor cu o hipersensibilitate cunoscută la acidul hialuronic sau la lidocaină, femeilor însărcinate sau aflate în perioada de alăptare, în cazul unei infecții active, la mai puțin de o lună după o procedură laser de rejuvenare, persoanelor cu istoric de tulburări de coagulare.

Este dureros tratamentul Volite?

Produsul conține în compoziția sa lidocaină, o substanță anestezică; de asemenea, înaintea injectării se va aplica o cremă anestezică, astfel, disconfortul va fi redus semnificativ. 

Există efecte secundare și reacții adverse?

Din cauza injectării multiple la nivelul zonei tratate, pielea poate fi roșie timp de 24-48 de ore după procedură. În unele cazuri, la locul injectării, după 12-24 de ore,  pot apărea mici vânătăi, echimoze, în special la persoanele care folosesc medicație anticoagulantă, antiinflamatoare, suplimente cu ulei de pește sau turmenic. Acestea însă sunt de mici dimensiuni, dispar în 7-10 zile și pot fi cu ușurință acoperite cu produse de makeup. 

Rareori, poate apărea alergia la acidul hialuronic, sau, uneori, la crema anestezică; de asemenea există un risc minim de infecție datorită înțepăturilor multiple, însă aceasta se poate trata prin administrarea de antibiotice.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu