Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Dermatologia și implicațiile psihologice

Dermatologia și implicațiile psihologice

de Amalia

Afecțiunile pielii noastre sunt strans legate de starea psihică a fiecăruia dintre noi, pentru că embriologic aceste două organe sunt conectate, iar ceea ce noi resimțim emoțional se reflectă sub forma leziunilor cutatanate, fie prin agravarea leziunilor preexistente, apariția unor leziuni noi sau manifestări precum episoadele de cădere a părului.

. Stresul este un inamic al pielii tale! Dacă ne dorim un înveliș sănătos și protector, care să ne apere de provocările mediului exterior, trebuie să ne preocupăm deopotrivă de factorul emoțional. Trecem printr-o perioadă dificilă, cu mari provocări și plină de emoții negative precum frica, panica, nesiguranța, emoții ce se suprapun peste un fond determinat social, fără  prea multe atribute pozitive sau control natural, instinctiv. Și așa avem de infruntat aceste vremuri… iar pielea noastră are de suferit. Ce avem de făcut? Primul pas este controlul la medicul specialist pentru un diagnostic cert, există și o serie de afecțiuni ce pot fi declanșate în acest context, iar singurele indicații de îngrijire și de tratament le primim pe această cale. Și, așa cum spuneam, avem de construit un înveliș emoțional protector către această lume exterioară imprevizibilă, fără a limita interacțiunea socială. Studiile de psihologie ne arată cum interacțiunea socială este un determinant important al stării de fericire umană și al longevității, prin urmare alegeți pentru voi conexiunile umane variate, care vă încarcă și vă dezvoltă aspecte diferite ale vieții. Fiți parte activă a acestei lumi și alegeți oamenii de care aveți nevoie în viața voastră!

Primul pas…

Dar poate că primul pas pe care îl aveți de făcut este să vă cunoașteți și să vă iubiți în cea mai bună versiune a voastră din momentul evaluării. Nu vă judecați prea aspru, fiți blanzi și îngăduitori cu voi înșivă, rescrieți o parte dintre experiențele anterioare prin înțelegere. Învăța-ți din trecutul vostru și construiți-vă în fiecare zi!

Trăim tot mai mult într-o lume virtuală, dar ceea ce trebuie să înțelegem este că pielea nu este un gadget, un dispozitiv ultra-modern pe care îl folosim fără a spune mai nimic. Este un instrument infailibil de comunicare. Un boutique de emoții în care singura monedă de schimb este respectul și îngrijirea. Aveți grijă de pielea voastră și construiți-vă în fiecare zi universul vostru fericit!

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu