Acasa Aparitii Presa Laserele cu care tratăm leziunile vasculare! Ce trebuie să știm!

Laserele cu care tratăm leziunile vasculare! Ce trebuie să știm!

de Amalia

Leziunile vasculare sunt de diferite forme, iar tratamentele eficiente, care duc la vindecarea lor sunt, de asemenea, diferite.

Specialiștii dermatologi din cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie București, ne vorbesc despre cele mai performante lasere vasculare ale momentului: laserul Cooled LP Nd:YAG și Dye VL, disponibile pe platforma Harmony de la Alma Lasers.

Când avem nevoie de laserul Cooled LP Nd:YAG?

Acest laser oferă soluția perfectă în tratarea leziunilor vasculare și a venelor vizibile. Durată crescută a impulsului de 1064 nm permite o penetrare mai adâncă, încălzire mai puternică și acces în zonele în care laserele cu o lungime de undă mai mică nu pătrund.

“Este indicat pacienților ce prezintă leziuni vasculare bine delimitate, precum angioame, telangiectazii și venectazii la nivel facial sau al membrelor inferioare, lac venos sau chiar anumite pete vasculare numite port wine stains.

Grație fototermolizei selective se închid atât leziunile vasculare superficiale, cât și cele profunde, cu dimensiuni de până la 3 mm diametru. Remarcabilă este și eficientă să asupra oricărui fototip cutanat (I-V), laserul având o limită de siguranță bună chiar și pentru tipurile de piele închisă la culoare.”, spune dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie în cadrul clinicii Skinmed, Centrul de Excelentă Dermatologie București.

Tratamentele durează de la câteva minute la o jumătate de oră, în funcție de tipul și numărul leziunilor cutanate ce urmează a fi tratate. Senzația resimțita de către pacient este de căldură și, uneori, ușoară usturime, perfect tolerabile și tranzitorii. Imediat post procedura apare local o reacție de înroșire, eritem, ușor edem de-a lungul leziunii tratate, ce poate dură de la câteva minute până la câteva ore. Capătul cu răcire incorporată permite calmarea imediată a senzației de usturime, sporind astfel confortul pacientului pe parcursul tratamentului.

Numărul și periodicitatea ședințelor se va stabili de către medicul specialist după o consultație, în funcție de caracteristicile leziunilor ce urmează a fi tratate. În general, se recomandă o serie de 4-8 ședințe, spațiate la 1-2 luni.

După procedura pacientul își poate reluă activitățile cotidiene, fără a avea timp de recuperare, însă specialiștii de la Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie București recomandă evitarea efortului fizic intens, a băilor fierbinți și a altor activități ce pot provoacă vasodilatație în următoarele 24-48 de ore post procedură.

Când avem nevoie de laserul Dye VL al platformei Harmony?

Dye VL este un tratament inovator produs de Alma Lasers, ce combină eficientă unui laser de tip Dye cu versatilitatea și siguranță crescută a dispozitivelor cu lumina pulsata.

“Se adresează pacienților ce prezintă afecțiuni sau leziuni vasculare, cum ar fi rozaceea, telangiectaziile faciale sau corporale, angioame și spider angioame sau chiar malformații venoase și poikilodermii. Hemoglobină, cromoforul țintă din leziunile vasculare, are două valori maxime de absorbție, la 540nm și 570 nm. Cu un spectru cuprins între 500 și 600 nm, Dye VL este proiectat pentru a asigură o absorbție spectrală optimă în cazul leziunilor vasculare și a asigură o eficientă crescută, fiind în același timp un dispozitiv cu un profil de siguranță excelent.”, explică Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelentă în Dermatologie București.

Prin efectul fototermic la nivelul leziunilor țintă, Dye VL reușește să trateze în mod eficient o gamă largă de afecțiuni cu substrat vascular.

Răcirea încoroporată și opțiunea de tratament în mișcare asigură un confort sporit pacientului, cu rezultate excelente într-un timp foarte scurt.

Sunt necesare mai multe ședințe, în medie între 3 și 6, distanțate la 2-3 săptămâni, pentru a atinge rezultatele optime. Atât numărul de ședințe, cât și parametrii utilizați, vor fi stabilite în urmă unei consultații.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu