Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Cosmeticele contrafăcute – un pericol pentru sănătatea pielii tale

Cosmeticele contrafăcute – un pericol pentru sănătatea pielii tale

de blogamalia

Știai că produsele contrafăcute duc la apariția iritațiilor și alergiilor? Industria frumuseții este în continuă mișcare, zi de zi avem parte de noi lansări care ne tentează și ne stârnesc interesul. În unele cazuri, prețurile ridicate ale produselor cosmetice de calitate ne împing să căutăm alternativa lor mai ieftină, însă mare atenție! Cea mai mare capcană în care picăm de multe ori este reprezentată de produsele contrafăcute.

De ce nu ar trebui să folosim cosmetice contrafăcute


Cosmeticele contrafăcute conțin ingrediente chimice extrem de nocive pentru sănătatea noastră și ne supun mai multor riscuri, mai ales că, practic, pielea încorporează compușii chimici aplicați pe suprafața ei.
Pielea conține un înveliș protector din grăsimi, care o protejează de microbi, bacterii, virusuri și ciuperci. Cremele și produsele netestate dermatologic pot duce la apariția unor iritații și alergii pentru că acoperă porii și nu permit eliminarea toxinelor din corp.


Acestea sunt produse în condiții îndoielnice, iar lista de ingrediente afișată pe ambalaj nu reflectă realitatea, fiind raportate extrem de multe cazuri cu problem dermatologice grave și inclusiv arsuri pe suprafața pielii.
Dermatita de contact este cea mai frecventă afecțiune care poate apărea în urma utilizării acestor cosmetice, iar în unele cazuri sensibilitatea la nivelul tenului poate persista mai multe luni la rand.


Cum ne ferim de produsele contrafăcute


În primul rând, dacă prețul este mult mai mic față de cel anunțat pe site-ul oficial al companiei producătoare, șansele sunt că produsul respectiv să fie contrafăcut. Site-ul oficial este cea mai bună sursă din care te poți asigura că ai cumpărat un produs 100% original, precum și distribuitorii oficiali pe care compania respectivă i-a menționat.


Ambalajul unui produs îți oferă extrem de multe informații care pot face diferența: în primul rând calitatea lui îți arată dacă este un produs original sau o copie, atenția la detalii, corectitudinea textului și aranjarea fontului. Textura și mirosul sunt încă doua lucruri care iți pot sugera daca ceva nu este în regula cu produsul respectiv.


Eticheta poate spune multe despre un produs – diferența poate fi sesizată și prin analiza fontului, culorii, logo-ului; precizarea termenului de valabilitate, informații despre producător și importator; dacă acestea lipsesc, ar trebui să îți pui semne de întrebare;


Consistența, textura, mirosul și culoarea sunt alte elemente care îți pot ridica semne de întrebare, precum și lipsa unui număr de lot și a unui cod de bare imprimat pe ambalaj – denumit BATCH code. Acesta trebuie să fie prezent pe toate produsele originale.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu