Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Contouring facial: redefinirea și sculptarea trăsăturilor

Contouring facial: redefinirea și sculptarea trăsăturilor

de blogamalia

Ce înțelegem prin termenul de “contouring”? Asemănător tehnicii de machiaj prin care scoatem în evidență zonele dorite prin jocul de lumini și umbre, contouringul facial cu ajutorul acidului hialuronic ne permite să redefinim trăsăturile. Așadar, putem să modelăm, întinerim și îmbunătățim aspectul feței. Aceste proceduri au efect temporar (până la 9-12 luni) și țintesc zone precum linia mandibulei, pomeți, cearcăne sau liniile “marionette”.

Sculptarea mandibulei cu acid hialuronic

Odată cu trecerea timpului, conturul mandibulei tinde să nu mai fie atât de pronunțat Fie că ne dorim o mandibulă mai conturată, fie că procesul natural de îmbătrânire își spune cuvântul, putem opta pentru un tratament de conturare a mandibulei.
Conturul mandibulei se obține non-invaziv cu ajutorul acidului hialuronic cu concentrație mare, foarte coeziv și dens, care are o capacitate de ridicare și modelare.


Definirea pomeților cu acid hialuronic


Aspectul pomeților este încă un punct de interes unde putem acționa folosind acid hialuronic pentru a obține un efect de lifting, de ridicare. Această procedură este ideala în cazul persoanelor care au observat că odată cu vârsta pomeții au devenit mai puțin conturați, dar și pacienților care în mod genetic nu au aceasta zonă bine definită.


Estomparea șanțurilor nazogeniene cu acid hialuronic


Odată ce am obținut o mandibulă conturata și pomeți definiți, este timpul să ne îndreptăm atenția către șanțurile nazogeniene, sau “liniile marionette” și cearcăne. Vestea buna pentru pacienții care optează pentru reconturarea trăsăturilor faciale cu acid hialuronic este că după un tratament corect efectuat la nivelul mandibulei și al pomeților, șanțurile nazogeniene se estompează parțial, însă eventualele probleme pot fi corectate local, procesul fiind rapid și foarte suportabil din punct de vedere al disconfortului.


Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic


Nu în ultimul rand, trebuie să avem în vedere și cearcănele, o zonă extrem de complexă care poate prezenta mai multe probleme, uneori asociate, precum: lipsa volumului, pigmentație sau aspectul de “pungi” sub ochi. În funcție de caz, aspectul poate fi ameliorat fie prin umplerea cearcănelor cu acid hialuronic, fie prin tratamente combinate (terapii laser, mezoterapie urmate de umplere cu acid hialuronic). Acidul hialuronic se injectează cu ajutorul unei canule sub mușchiul orbicular al ochiului, pentru a oferi suport și a reda un aspect tânăr și neted. Rezultatele finale și efectul de luminozitate sunt vizibile la 7 zile după injectare


Fie că vorbim despre mandibulă, pomeți, șanțuri nazogeniene sau cearcăne, procedura se realizează după o anestezie prealabilă locală folosind cremă anestezică pentru un disconfort minim al pacientului.
Injectarea acidului hialuronic este o artă, iar rezultatele dorite necesită atât experiență din partea medicului injector cât și utilizarea produselor de calitate.

.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu