Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Laserele cu care tratăm leziunile vasculare

Laserele cu care tratăm leziunile vasculare

de Amalia

Leziunile vasculare sunt de diferite forme, iar tratamentele eficiente, care duc la vindecarea lor sunt, de asemenea, diferite. 

Vreau să vă povestesc acum despre cele mai performante lasere vasculare ale momentului: laserul Cooled LP Nd:YAG și Dye VL, disponibile pe platforma Harmony de la Alma Lasers la Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie București.

Când avem nevoie de laserul Cooled LP Nd:YAG?

 Acest laser oferă soluția perfectă în tratarea leziunilor vasculare și a venelor vizibile. Durata crescută a impulsului de 1064 nm permite o penetrare mai adâncă, încălzire mai puternică și acces în zonele în care laserele cu o lungime de undă mai mică nu pătrund.

Este indicat pacienților ce prezintă leziuni vasculare bine delimitate, precum angioame, telangiectazii și venectazii la nivel facial sau al membrelor inferioare, lac venos sau chiar anumite pete vasculare numite port wine stains. 

Grație fototermolizei selective se închid atât leziunile vasculare superficiale, cât și cele profunde, cu dimensiuni de până la 3 mm diametru. Remarcabilă este și eficiența sa asupra oricărui fototip cutanat (I-V), laserul având o limită de siguranță bună chiar și pentru tipurile de piele închisă la culoare.

  Tratamentele durează de la câteva minute la o jumătate de oră, în funcție de tipul și numărul leziunilor cutanate ce urmează a fi tratate. Senzația resimțită de către pacient este de căldură și, uneori, ușoară usturime, perfect tolerabile și tranzitorii. Imediat post procedură apare local o reacție de înroșire, eritem, ușor edem de-a lungul leziunii tratate, ce poate dura de la câteva minute până la câteva ore. Capătul cu răcire incorporată permite calmarea imediată a senzației de usturime, sporind astfel confortul pacientului pe parcursul tratamentului. 

Numărul și periodicitatea ședințelor se va stabili de către medicul specialist după o consultație, în funcție de caracteristicile leziunilor ce urmează a fi tratate. În general, se recomandă o serie de 4-8 ședințe, spațiate la 1-2 luni. 

După procedură, pacientul își poate relua activitățile cotidiene, fără a avea timp de recuperare, însă v-aș recomanda evitarea efortului fizic intens, a băilor fierbinți și a altor activități ce pot provoca vasodilatație în următoarele 24-48 de ore post procedură.

 Când avem nevoie de laserul Dye VL al platformei Harmony?

 Dye VL este un tratament inovator produs de Alma Lasers, ce combină eficiența unui laser de tip Dye cu versatilitatea și siguranță crescută a dispozitivelor cu lumină pulsată. Se adresează pacienților ce prezintă afecțiuni sau leziuni vasculare, cum ar fi rozaceea, telangiectaziile faciale sau corporale, angioame și spider, angioame sau chiar malformații venoase și poikilodermii. Hemoglobina, cromoforul țintă din leziunile vasculare, are două valori maxime de absorbție, la 540nm și 570 nm. Cu un spectru cuprins între 500 și 600 nm, Dye VL este proiectat pentru a asigura o absorbție spectrală optimă în cazul leziunilor vasculare și a asigura o eficiență crescută, fiind în același timp un dispozitiv cu un profil de siguranță excelent. 

Prin efectul fototermic la nivelul leziunilor țintă, Dye VL reușește să trateze în mod eficient o gamă largă de afecțiuni cu substrat vascular.

 Răcirea incoroporată și opțiunea de tratament în mișcare asigură un confort sporit pacientului, cu rezultate excelente într-un timp foarte scurt.

Sunt necesare mai multe ședințe, în medie între 3 și 6, distanțate la 2-3 săptămâni, pentru a atinge rezultatele optime. Atât numărul de ședințe, cât și parametrii utilizați, vor fi stabilite în urma unei consultații.

Află mai multe pe www.skin-med.ro

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu