Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Mezoterapia injectabilă – tratament și frumusețe la prețuri accesibile

Mezoterapia injectabilă – tratament și frumusețe la prețuri accesibile

de Amalia

Eu consider că toate femeile sunt frumoase. La orice vârstă. Si pentru că unele doamne consideră că prețul pe care trebuie să-l plătească pentru obținerea/menținerea frumuseții chipului o dată cu trecerea timpului este prea mare, m-am gândit să vă vorbesc despre mezoterapie – un tratament eficient, la prețuri accesibile…

Mezoterapia injectabilă este o metodă care țintește obținerea unui efect de întinerire a tenului cu păstrarea caracteristicilor estetice naturale ale pacienților. Ea va influența strict calitatea pielii, fără a produce modificări de volum și de expresivitate la nivel facial.

Practic, vorbim despre soluția pe care eu o recomand întotdeauna pacienților care doresc proceduri de întreținere sau cu caracter preventiv, dar fără să apeleze la substanțe precum acidul hialuronic sau toxina botulinică.

Cum funcționează mezoterapia?

Ea reprezintă o tehnică cu ac, neinvazivă și nedureroasă, efectuată manual (seringă cu ac foarte fin) sau instrumental (utilizând dispozitive special concepute – pen sau pistol).

Nu este obligatorie anestezia locală, se poate efectua “la rece”, în funcţie de gradul de suportabilitate al pacientului.

Aceasta presupune introducerea unui cocktail de substanţe în tegument la nivel mezodermal, prin microinjecţii, stabilit de către medic în funcţie de nevoile și situaţia pacientului, conţinând vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente, etc.

Substanțele active sunt ingrediente naturale ale țesuturilor organismului, esențiale funcționării acestora și care participă activ la metabolismul celular, inducând activarea unor căi metabolice:

  • stimulând procesul de reparare și multiplicare celulară;
  • inducând refacerea celulară, asigurând integritatea acestora și sănătatea țesuturilor;
  • acționând asupra unor nenumărate procese biologice importante în procesul de îmbătrânire cu reversibilitatea acestora.
  • Mezoterapia este folosită ca tratament în afecţiuni dermatologice/estetice precum: alopecia (căderea părului), celulita/adipozităţile localizate (lipoame), vergeturile, cearcănele, cicatrici post acnee sau terapia regenerativă a tegumentului de la nivelul feţei, decolteului sau dosul mâinilor.
  • Pentru fiecare dintre aceste probleme, medicul curant întocmește un protocol terapeutic, cu descrierea substanţelor utilizate, a numărului total al ședinţelor și periodicitatea acestora (spre exemplu, în celulită sunt necesare 7-10 ședinţe la 7-10 zile, pentru regenerare epidermică 3-5 ședinţe la 2-4 săptămâni etc.).
  • Este foarte important să se realizeze ședinţe de întreţinere la 6 luni-1 an. 
  • Prin mezoterapie se poate corecta laxitatea cutanată exagerată, datorită efectelor de remodelare importantă și inducerea/accelerarea procesului natural de sinteză a fibrelor de susținere, astfel încât pielea își recapătă elasticitatea, fermitatea și tonicitatea, cu un veritabil efect de LIFTING.
  • Riscurile sunt minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot apărea mici vânătăi sau hematoame în zonele cu laxitate, roseaţă, durere locală, senzaţii de arsură, mâncărime sau o reacţie alergică minoră locală.

Mai multe detalii pe: www.skin-med.ro

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu