Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Microneedling: beneficii si rezultate

Microneedling: beneficii si rezultate

de blogamalia

Linii fine, cicatrici produse de acnee sau de soare, textură, pigmentare – toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul ședințelor de microneedling. Ce înseamnă microneedling? Este un tratament facial de ultimă oră care îţi redă frumuseţea chipului, o procedură medicală ce constă în producerea a numeroase micro-înțepături la nivelul pielii.
Ideea din spatele tratamentului este că aceste ace foarte fine ale dispozitivului penetrează pielea având că rezultat lezarea ușoara pentru declanșarea procesului de regenerare, cu un puternic efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen și elastină.


Cum decurge o ședință de microneedling cu Dermapen 4


Procedura de microneedling se realizează cu ajutorul unui dispozitiv numit DermaPen 4, dotat cu 16 ace de 33 gauge, din oțel medical inoxidabil, gamma sterilizate care oscilează până la 120 vibrații/secundă și care crează 1920 de canale în piele pe secundă.
Aceste micro-înţepături favorizează pătrunderea eficientă a substanţelor active folosite (farmacologice, aminoacizi, enzime, vitamine, minerale sau extracte din plante) dar şi regenerarea profundă a pielii.
În funcţie de nevoile specifice ale fiecărei paciente, nivelul de pătrundere se ajustează de la 0,5 mm la 2,5 mm. În plus, dispozitivul DermaPen 4 are un profil de siguranță excelent: acul, sistemul de prindere și aparatul sunt construite pentru a elimina complet contaminarea cu fluide în timpul tratamentului.
Durata tratamentului este de aproximativ 20 minute, iar înainte de procedură se aplică o cremă anestezică pentru a reduce disconfortul.


Care sunt afecțiunile pe care le putem trata prin microneedling


Microneedlingul este recomandat persoanelor care prezintă riduri fine de expresie, pete postacneice, pori dilataţi, pete pigmentare cauzate de soare sau de vârstă (melasmă), vergeturi, cicatrici, laxitate, vitiligo dar şi celor care vor să stopeze căderea părului.


Microneedling: beneficii și contraindicații


Orice procedură cosmetică este însoțită de beneficii dar și de câteva efecte post-tratament. Imediat după procedură pielea este un pic roșie și se observă micile înțepături, dar în câteva ore vă reveni la normal.
De asemenea, fotoprotectia este obligatorie în urmă ședințelor de microneedling.
Printre beneficiile acestei proceduri se numără:
• estomparea ridurilor şi a liniilor fine de expresie
• hidratarea în profunzime a tenului
• îmbunătățirea producţiei de colagen şi elastină
• ameliorarea petelor pigmentare cauzate de soare sau de vârstă
• eliminarea semnelor postacneice
• reducerea cicatricilor postoperatorii şi a vergeturilor
• micşorarea porilor dilataţi
• efect de lifting asupra pielii
• previne căderea părului
• creşte densitatea şi rezistenţa firului de păr

Rezultatele vor fi vizibile imediat după tratament, dar pentru a le menține va fi nevoie de mai multe sesiuni. Numărul sesiunilor depinde de nevoile fiecărui pacient.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu