Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Rutina zilnică de îngrijire

Rutina zilnică de îngrijire

de blogamalia

În social media, la televizor și în reviste se pune accentul din ce în ce mai mult pe luminozitatea tenului, pe capacitatea lui de a reflecta lumina într-un mod special prin intermediul unor creme, fonduri de ten sau farduri atent alese. Însă de ce să nu punem pe primul loc îngrijirea pielii de la interior spre exterior, și nu invers, cu scopul de a obține un ten luminos?

Aspectul sănătos al pielii noastre este determinat de îngrijirea corectă a acesteia, însă, din păcate, rutina de îngrijire a tenului e un subiect care starnește foarte multe discuții, controverse și poate să fie dificil să alegem din multitudinea de informații care ne sunt oferite. Tocmai din acest motiv am ales să discutam despre pașii esențiali, din punctual meu de vedere dermatologic, care trebuie urmați zilnic când vine vorba de pielea noastră.

Fie că purtăm sau nu machiaj pe timpul zilei, exista câteva etape de bază obligatorii pentru îngrijirea pielii: curățarea și aplicarea de topice (creme) potrivite fiecărui tip de ten.

  •  Curățarea care are două etape
  • demachierea machiajului: sau a impurităților de peste zi, pentru care se folosesc produse tip apă micelară (fără parfum sau substanțe agresive care să usuce pielea)
  • spălarea- curățarea prin spălare cu un produs fin, neagresiv și este obligatoriu a se desfășura de două ori pe zi (dimineața și seara) pentru că, doar spălarea îndepărtează eficient de pe piele sebuumul, urmele de machiaj, praful și poluanții atmosferici.
  •  Aplicarea de topice (creme)
  • seara se folosesc dermatoscosmetice de tip ser/cremă care conțîn principii active, ce variază în funcție de necesitățile tenului: rejuvenare (reîntinerire), depigmentare, rozacee, acnee. Este cel mai bun moment al zilei pentru a le folosi pentru că răman mai mult timp pe piele, sunt activate de repaus iar pielea nu este expusă la ultraviolete.
  • dimineața este indicat să folosim produse de îngrijire adaptate nevoilor tenului, creme reparatoare, hidratante și obligatoriu fotoprotecție SPF 50, opțional machiaj. Există și dermatocosmetice care combină aceste 3 acțiuni- produse care hidratează și au factor de protecție solară, sau care hidratează și machiază (creme BB sau CC).
    O îngrijire corectă a pielii nu trebuie să fie complicată sau costisitoare, trebuie doar să fie adaptată corect tipului de piele, vârstei și problemelor dermatologice ale pielii respective.
    Și, să nu uităm, cel mai bun fard este grija pentru noi înșine!

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu