Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Tipuri de cearcăne și tratamente eficiente pentru combaterea lor

Tipuri de cearcăne și tratamente eficiente pentru combaterea lor

de blogamalia

Cearcănele reprezintă în prezent una dintre cele mai frecvente preocupări pe care le au pacienții (atât femeile, cât și bărbații) care îmi trec pragul cabinetului. Realitatea este că  cearcănele au devenit semnătura recognoscibilă a persoanei moderne, puternice, pentru care stresul și oboseala fac parte din rutina zilnică. Ritmul accelerat în care trăim, alimentația necorespunzătoare, stresul, oboseala, grijile cotidiene și nopțile nedormite sunt catalizatorii schimbării noastre fizice. precum într-un lanț al cauzelor și efectelor, nimic din ceea ce trăim nu trece fără a modifică felul în care arătăm.

Zona de pleoapă inferioară este extrem de complexă, cu o mare variabilitate de aspecte, adesea asociate. Așadar, întâlnim o serie de probleme pentru care, din fericire, avem soluții accesibile oricărui pacient. Din experiența mea vă pot spune că există mai multe tipuri de „cearcăne”, iar apariția lor are este determinată de cauze diferite și necesită tratamente diferite. Tocmai din acest motiv, consultul dermatologic reprezintă primul pas esențial în identificarea problemei și stabilirea tratamentului personalizat pentru fiecare pacient în parte. Este important să știm start cu ce ne confruntăm, așadar iată cele mai frecvente tipuri de cearcăne:

Tipuri de cearcăne

1.      Cearcăne de conformație

În cazul cearcănelor de conformație, unde șanțul lacrimal este vizibil, cea mai bună variantă de tratament este volumizarea (umplerea) acestora cu acid hialuronic dedicat acestei zone.

2.      Cearcăne de culoare (pigmentate)

Pigmentarea este o problemă frecventă, însă poate fi ameliorată prin terapii         minim invazive precum mezoterapia sau tratamentele laser.

3.      Pungi vizibile și excesul de pleoapă inferioară/superioară

Acestea sunt  impropriu denumite cearcăne, fiind cauzate de acumularea de limfa în pleoapa inferioară.  Odată devenite cronice, nu mai dispar de la sine, însă se poate ameliora aspectul inestetic al acestora cu ajutorul terapiilor laser sau, în cazul excesului de piele, acesta poate fi înlăturat în urmă unei blefaroplastii.

4.      Cearcăne mixte

Cearcănele atât pigmentate cât și afectate de lipsa volumului în zona pleoapei inferioare se pot trata cu ajuotorul mezoterapiei (pentru a șterge eventualele pigmentări) urmată de volumizarea cu acid hialuronic.

Ridurile fine, cele din unghiul exterior al ochiului sunt încă o problemă adesea întâlnită la nivel ocular și se pot corectă rapid prin injectarea de toxină botulinică.

Tratament laser de ultimă generație pentru cearcăne

De cele mai multe ori întalnim asociate aceste probleme, iar corectarea lor nu este un proces ușor și necesită experiența și îndemânarea unui medic priceput pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Tocmai de aceea, în SkinMed Clinic mi-am dorit să îmbin știința și tehnologia de ultimă oră în vederea ștergerii urmelor pe care, cel mai adesea, factorii de stres le schitează pe chipul nostru, adancindu-le în timp și transformându-le într-un rival închis în propria piele.  

Astfel, am simțit necesitatea de a adăuga tratamentelor noastre o tehnologie laser cu care putem acționa extrem de eficient la nivelul tegumentului fin al pleoapelor superioare și inferioare, vorbim despre tehnologia ClearLift din platforma Harmony de la Alma Lasers.

Spre deosebire de alte terapii laser, principiul este al undelor de șoc, cu adaptarea distanței focale și acțiune în straturile profunde alte pielii noastre, epiderm profund și/sau derm, menținand integru stratul superficial al tegumentului.

Astfel, nu avem perioadă de recuperare, pielea se poate înroși ușor, dar se remite în câteva minunte, procedura se poate realiza în pauza de prânz.

Prin aceast tratament reușim a ameliora ridurile fine, textura, calitatea pielii, refacem fermitatea și ameliorăm pigmentarea de pleoapă inferioară. Un protocol complet include 4-6 ședințe spațiate la 1 lună, costul acestora fiind de 500 lei pe ședință. Este o procedură extrem de valoroasă deoarece ne permite a acționa asupra problemelor complexe de pleoape cu rezultate remarcabile.

Cearcănele au nebănuită puterea de a comunica pentru noi din spatele straturilor de fard și machiaj, pentru că le putem ascunde culoarea, nu și profunzimea. Acum cearcănele pot fi corectate prin tratamente alese în funcție de tipul și cauza lor, efectul la nivelul întregului chip fiind vizibil și impresionant.

Altfel spus, cel mai bun fard este grijă pentru noi înșine!

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu