Acasa Dermatologie si Estetica Medicala BOTOX, o realitate și o necesitate!

BOTOX, o realitate și o necesitate!

de blogamalia

Ai crede că toxina botulinică nu ar avea nevoie de o prezentare, însă, am remarcat faptul că multe persoane confundă anumite noțiuni și au impresia că toxina botulinică este o substanță periculoasă. Astăzi, am ales să vorbim despre beneficiile ei, dar și despre remanența rezultatelor în timp.

Ce este, de fapt, toxina botulinică?

Toxina botulinica este o neurotoxină de natură proteică, adică o substanță produsă în mod natural de bacteria Clostridium botulinum și care acționează la nivelul țesutului nervos. în prezent, ea este utilizată în diluții mari în medicină că medicament relaxant muscular. Toxina botulinică se folosește atât în scop cosmetic – pentru a diminua ridurile faciale – cât și cu scop terapeutic – în tratamentul unor afecțiuni neurologice însoțite de contractură musculară și  injectarea este sigură, lipsită de riscuri pentru organism. Este ideală ca formă de tratament atât în cazul femeilor cât și în cazul bărbaților care se confruntă cu riduri vizibile în treimea superioară a feței

Injectată corect, într-o cantitate recomandată de medicul dermatolog, toxina botulinică nu are efecte adverse și nu creează efectul de chip imobil, care își pierde expresivitatea.

Cât durează efectul tratamentului cu toxina botulinică?

În medie, efectul durează între 4-6 luni, însă acesta este condiționat de mai mulți factori, inclusiv de efortul pe care îl face pacienta. În cazul persoanelor foarte active, care merg zilnic sau aproape zilnic la sală și își solicită des musculatura, toxina botulinică va fi metabolizată mult mai repede, astfel dispărând efectul într-un timp mult mai scurt. Vestea bună este că efectele se mențin pe o perioadă mai lungă de timp după primele injectări.

Efectele renunțării la injectare

Persoanele care au urmat un tratament cu toxina botulinică timp de câțiva ani și vor la un moment dat să renunțe, trebuie să fie conștiente de faptul că pielea va reveni la aspectul pe care îl avea înainte de tratament, insa printre avantaje se numara faptul ca, neavand posibilitatea de a se contracta, muschii care au fost responsabili de producerea inesteticelor riduri nu ne vor mai afecta atat de vizibil chipul.      

Când NU este recomandată injectarea cu toxina botulinică?

Injectarea cu toxina botulinică nu este recomandată în următoarele cazuri:

  • persoanele cu tulburări psihice;
  • persoanelor cu boli neurologice;
  • persoanelor cu afectări neuromusculare;
  • persoanelor cu tulburări date de anumite formațiuni tumorale cerebrale;
  • femeilor însărcinate;
  • femeilor care alăptează.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu