Acasa Dermatologie si Estetica Medicala Tratamentele injectabile, alternativa sigură a liftingului facial chirurgical

Tratamentele injectabile, alternativa sigură a liftingului facial chirurgical

de Amalia

Episodul 1

Ce femeie nu doreşte să fie frumoasă, să arate tânără şi radioasă la orice vârstă?! Primavara este anotimpul perfect „schimbării la faţă”, motiv pentru care e timpul să aflăm care sunt cele mai eficiente proceduri de întinerire ale momentului.

Acidul hialuronic şi toxina botulinică sunt substanţe care se completează, fiind „instrumentele” perfecte de orchestrare a unei imagini frumoase, radiante, apanajul tinereţii! Cu ele tratăm fiecare palier al feţei, în functie de nevoi sau toate palierele atunci când este necesar un lifting integral. În ce mod şi în ce măsură te ajută fiecare dintre ele în lupta împotriva bătrâneţii?

Când vorbim despre acid hialuronic şi toxină botulinică, dar mai ales despre efectele miraculoase pe care acestea le au asupra întineririi feței, putem afirma fără rezerve că acestea au revoluționat estetica medicală!

Ce riduri ştergem de pe faţă cu acid hialuronic?

Vârsta este doar un număr, par să spună tratamentele moderne de întinerire prin care, aproape peste noapte, obţinem o piele mai tânără, mai elastică şi mai hidratată.

Din păcate, producţia proprie de acid hialuronic scade o dată cu trecerea timpului, chiar de la vârsta de 20 de ani, după 40 diminuându-se considerabil. Lipsa acestui acid duce la o scădere dramatică a colagenului și elastinei, ceea ce ne face să îmbătrânim – pielea își pierde elasticitatea și fermitatea, apar și se adâncesc ridurile, faţa coboară, se lasă, se pătează/colorează neuniform. Din fericire, în prezent avem formule de rejuvenare miraculoase, care ne ajută să uităm de aspectul “lăsat” al pielii, de şanţurile de la colţurile gurii sau de ridurile dintre sprâncene. Există numeroase metode pentru o îmbunătățire vizibilă a calității pielii de pe față, gât, decolteu și mâini. De aceea doresc să trec în revistă cele mai performante tratamente ale momentului.

Acidul hialuronic injectabil ajută la corectarea șanțurilor nazogeniene, a cearcănelor, a liniilor fine, a ovalului facial sau la creşterea volumului buzelor. Este o tehnică minim-invazivă, cu durere redusă și se efectuează după aplicare topică de substanță anestezică.

Efectele sunt vizibile imediat și rezistă timp de 6 luni până la 1 an, în funcție de factori precum: tipul de piele, severitatea ridurilor, zona de injectare, cantitatea injectată etc. Este o procedură extrem de valoroasă, bine cunoscută în prezent, ale cărei rezultate sunt rapid vizibile și fără incidente neplăcute asociate injectării. Substanțele folosite în tratamentele de estetică facială sunt create special pentru a reduce ridurile, pentru a contura sau pentru a crea volum.

Juvederm Volite este noul acid hialuronic de hidratare pe termen lung, din cadrul tehnologiei Vycross a firmei Allergan, unul dintre cei mai mari producători farmaceutici din lume. O singură injectare cu Juvederm Volite este suficientă pentru a scăpa de 5, chiar 10 ani din buletin, păstrand un ten vizibil întinerit și proaspăt până la 9 – 12 luni. Procedura corectează ridurile fine, hidratează pielea în profunzime, nu are contraindicaţii sau reacţii adverse.

Fillerul este injectat la nivelul pielii cu un ac fin. Tratamentul durează între 15 și 30 de minute, în funcție de zona tratată și de cantitatea de acid.

Dacă ești preocupată de cearcăne, soluţiaeste injectarea unei pelicule de acid hialuronic, care se va interpune între patul vascular și piele.

In următorul episod voi povesti pe larg despre toxina botulinică, cea responsabilă cu îmblânzirea ridurilor de expresie.

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu