Acasa Aparitii Presa Ai mâinile iritate de la prea mult spălat? Iată cum să le îngrijești!

Ai mâinile iritate de la prea mult spălat? Iată cum să le îngrijești!

de Amalia

Alimentația ne întărește starea de sănătate și ne modelează sistemul imunitar într-o perioadă în care avem foarte mare nevoie să fim puternici, cu un răspuns imun eficient importiva infecțiilor virale. Respectați-vă organismul și acesta vă va apara!

Pe lângă efectele cunoscute și intens mediatizate ale alimentației nepotrivite asupra stării de sănătate a întregului organism (creșterea în greutate, afectarea metabolismului, a sistemului cardiovascular sau hepatic), nu trebuie să uităm că efectele unei alimentații incorecte se pot vedea și la nivelul pielii. Despre rolul alimentației în sănătatea organismului și care sunt principalele alimente benefice întăririi sistemului imunitar și al frumuseții/tinereții pielii, ne vorbește doctorul Amalia Anghel, medic primar dermatologie/venerologie în cadrul Skin-Med, Centrul de Excelență în dermatologie.

Raportul dintre piele și dietă

Cele mai cunoscute sunt reacțiile de tip alergic, urticariile fiind una dintre cauzele frecvente ale prezentării la medicul dermatolog. De asemenea, anumite alimente (cele cu indice glicemic crescut, lactatele în exces etc.) pot influența într-un mod nefavorabil evoluția acneei. O cantitate mare de acizi grași pot crește nivelul de celule inflamatorii, lucru ce se resimte și la nivel cutanat, prin exacerbarea unor afecțiuni preexistente. Persoanele cu intoleranță la gluten pot dezvoltă erupții la nivel cutanat atunci când dieta corespunzătoare nu este respectată în totalitate. O dietă neechilibrată, bogată în zaharuri, poate avea de asemenea un impact negativ asupra aspectului pielii și poate grăbi procesul de îmbătrânire fiziologică.

Citește articol complet pe tabu.ro

Posibil să-ți placă și aceste articole

Lasa un comentariu